Guanyem fa bandera de la ideologia d'esquerres i es reivindica com l'única alternativa al PSC

Guanyem Cerdanyola ha celebrat el seu acte central de campanya

Guanyem Cerdanyola s'ha reivindicat com "l'única alternativa d'esquerres al PSC" en el seu acte central de campanya celebrat al local de l'associació de veïns de Sant Ramon, aquest divendres 19 de maig. La candidatura que encapçala Ivan González ha fet bandera de la ideologia d'esquerres i ha tret pit de la feina iniciada quan van governar entre 2015 i 2019 amb Carles Escolà com a alcalde.

L'acte havia de fer-se a la plaça Jaume Grau i Altayó, però la pluja ha obligat a traslladar-lo a l'interior de l'AV Sant Ramon. Allà, una cinquantena de persones ha escoltat els parlaments del candidat, Ivan González; l'exalcalde Carles Escolà; la número dos de la candidatura, Cristina Gallardo; la secretaria nacional de la CUP, Laure Vega; i la militant d'Alerta Solidària i la CUP, Mar Ampurdanès.

"Vot d'orgull de classe"

La número 2 de Guanyem en aquestes eleccions, Cristina Gallardo, ha conduït l'acte i ha iniciat la seva intervenció assegurant que no han vingut "a buscar portes giratòries perquè la política no és un negoci". Tot seguit, Mar Ampurdanès, qui va viure i estudiar a Cerdanyola, ha destacat el paper de formacions com Guanyem als municipis per mantenir "la lluita antirepressiva" i "combatre el règim del 78": "Aquestes eleccions també van d'independència i dels drets de totes nosaltres. No mirarem a un altre costat com fan ERC i Junts".

Per la seva banda, la secretaria nacional de la CUPLaure Vega, ha afirmat que el vot a Guanyem és "el vot d'orgull de classe". Vega ha reivindicat la importància del municipalisme per fer de "contrapoder" des dels ajuntaments i, a més a més, ha fet referència a persones referents de la defensa dels drets a Cerdanyola, com Dolores Sánchez -membre de la llista de Guanyem- i el seu marit, Saturnino Bernal, històric sindicalista de CCOO a Cerdanyola qui va morir l'any 2016.

"Reprendre el camí del canvi"

L'exalcalde i excandidat de Guanyem, Carles Escolà, ha estat contundent afirmant que la candidatura que defensa és "l'únic projecte que té l'objectiu de defensar els drets de la gent d'aquesta ciutat". Fent referència al seu pas pel govern local, Escolà assegura que quan han pogut incidir en la política municipal "hi ha hagut canvis en l'arrel de les polítiques", i afegeix que en aquests comicis cal decidir entre dues opcions: "continuar amb la política que s'ha fet tota la vida que fa el PSC, o reprendre el camí del canvi que vam iniciar el 2015", afegint que van ser capaços "de combatre l'hegemonia del PSC".

Així, Escolà ha defensat que Guanyem és garantia de "polítiques actives d'habitatge, una fiscalitat progressiva, un ajuntament que pensi en la necessitat dels barris, dels carrers, dels equipaments on fem la nostra activitat esportiva, cultural i associativa, d'apostar per la gestió pública dels serveis públics i de la participació ciutadana". A més a més, Escolà ha repetit una de les reivindicacions que el grup municipal de Guanyem ha fet en diverses ocasions durant aquest mandat: "les poques coses que s'han fet en aquest mandat són el llegat del nostre govern", assenyalant que Compromís -formació de la qual és hereva Guanyem- va deixar projectes enllestits i pendents d'aprovar-se i dur-se a terme.

Ivan González es compromet a no renuncia a la política

El candidat de Guanyem en aquestes eleccions, Ivan González, ha fet una comparació de les seves propostes i les que proposen altres partits d'esquerres, sobretot en matèria de polítiques econòmiques. De fet, González ha fet referència a l'actitud de la resta de partits davant el sector empresarial i econòmic durant el debat electoral organitzat per Cerdanyola Empresarial. L'alcaldable considera que els partits "suposadament d'esquerres" van estar massa a favor dels empresaris, el que González defineix com "el poder del poder". Per aquesta raó, el candidat assegura que Guanyem és necessària: "La resta ens fan necessaris".

"Mentre la resta de representants progressistes van anar a vendre o comprar el capitalisme, nosaltres vam dir que pujarem els impostos a les grans empreses i ajudarem el petit comerç. Està bé dir-ho arreu, i fer-ho a l'ajuntament. I nosaltres ja ho hem fet", ha dit l'alcaldable. En la mateixa línia, ha criticat la marca Ciutat del Coneixement, assenyalant que per a la seva candidatura "la ciutat del coneixement és que els nens no hagin d'estudiar en barracons o tinguin goteres a sobre".

També ha carregat contra la gestió i les polítiques del PSC, recordant que la setmana passada eren un dels tres ajuntaments catalans que no havia presentat el Pla de Sequera i que "no han fet ni una sola proposta transformadora ni d'habitatge". Així, l'alcaldable assegura que no s'ha de renunciar a la ideologia per fer una bona gestió, i ha posat com a garantia la seva candidatura. "És quan renunciem a la política que l'extrema dreta avança", ha dit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.