Octavi Sena, Ara Cerdanyola: “Volem omplir l’espai del centre moderat”

Entrevista al candidat d'Ara Cerdanyola, Octavi Sena

La candidatura Ara Cerdanyola forma part del projecte municipal del PDeCAT a Cerdanyola. El seu candidat, Octavi Sena, és un santcugatenc amb arrels a l’Índia que es presenta per “engrescar Cerdanyola”.

Per què decideix presentar-se a l’alcaldia de Cerdanyola?

Primer, perquè visc a Sant Cugat i conec Cerdanyola i la gent de Cerdanyola. Segon, perquè crec que l’espai del centre moderat està orfe. Ara Cerdanyola vol omplir aquest espai i vol cuidar dels empresaris i dels treballadors amb una posició centrista, municipalista, demòcrata i molt oberta i transparent.

Prèviament es va anunciar que aniria a la llista del PDeCat a Sant Cugat.

Sí, com a número nou. I precisament, defensava Igualtat i Diversitat. Jo sóc de l’Índia, no soc català ‘de pura cepa’. Això sí que ho reuneix la nostra número dos, Míriam Mimó i Mas, però m’he integrat a Catalunya i sóc un català més. I soc independentista. Però la nostra força política és moderada, municipalista i no va cap a cap extrem.  

Fa un parell d’anys es va dissoldre l’executiva del PDeCat que hi havia a Cerdanyola. Com s’ha format la candidatura?

Ens diem Ara Cerdanyola. I el nostre lema és “Fem de Cerdanyola una ciutat engrescadora”. Per què sempre es parla de Sant Cugat dins del Vallès? Volem que també es parli de Cerdanyola. El que ha succeït ja és passat i això és una llista nova i és un projecte nou a quatre anys vista. Ningú de la llista formava part d’aquell PDeCAT. Volem que el poble de Cerdanyola confiï en nosaltres i ens doni una oportunitat. 

Qui forma la llista?

És engrescadora i emprenedora. Està la Míriam, també el seu marit i els seus fills. També hi ha gent de l’esport, la cultura, i un servidor que representa la diversitat.

Quin model de ciutat defensa?

Defenso un model de ciutat diversa, plural i integradora. I un servidor mateix he vingut de fora i vull motivar els nouvinguts a què, com diu en Paco Candel al seu llibre, siguin els nous catalans. Proposem cuidar de la gent, reduir l’impost de societats i de cara als autònoms fer que es redueixi l’IRPF i que no vagin tant ofegats. 

I més concretament per a Cerdanyola?

Fer una ciutat engrescadora. Volem treballar perquè s’engegui el projecte de l’Hospital Ernest Lluch. En el marc de la Ciutat del coneixement, cal impulsar que les empreses facin aquí les seves inversions. Això sí, que sigui una inversió neta que no contamini la ciutat. Volem que les empreses vinguin, donin treball i que els beneficis repercuteixin a la ciutat.

Qui és Octavi Sena?

Ciutadà del món. Amb arrels a Goa, vaig créixer a Portugal i allà vaig conèixer la meva senyora en un campament cristià. Ens vam enamorar i vaig venir a Catalunya per amor. No ha sigut tot fàcil perquè he patit actes racistes. Soc executiu en una farmacèutica i vaig ser pastor protestant, i soc a la política amb Convergència des del 1992.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.