471 atletes participen en el Duatló de Cerdanyola

El Katoa de Barcelona guanya el Campionat de Catalunya de Duatló de Clubs en la categoria femenina i el Prat en la masculina

La tarda del dissabte 1 d’abril els 471 atletes que participaven la 10a edició Duatló de Cerdanyola es col·locaven a la línia de sortida instal·lada a l’avinguda del Parc Tecnològic. A les 17 h en punt sortien els 33 equips de la categoria masculina i tres minuts més tard ho feien els 13 equips de la categoria femenina. Per últim, es va donar el tret de sortida als 189 atletes que participaven en la categoria Open, és a dir, sense cap equip que formés part del Campionat de Catalunya de Clubs.

La temperatura primaveral que es va viure, va fer que molta gent s’acostés a la línia de sortida, molts d’ells amics i familiars dels atletes. A l’avinguda del Parc Tecnològic es va viure un ambient de competició però alhora molt festiu i de companyonia entre els participants.

El C.E. Katoa Barcelona campió en categoria femenina i el Prat Triatló 1994 en la masculina

Podi categoria femenina. FOTO: Guillem Barrera

IMG 20230401 190424

Un any més el Katoa Barcelona va guanyar el Duatló de Cerdanyola en el Campionat de Catalunya de Clubs Femení. En segon i tercer lloc van quedar el Cornellà Triatló i el Part 1994, respectivament. D’altra banda, en la categoria masculina van ser els nois del Prat 1994 qui es van emportar la victòria. El Fasttriatlon Barcelona va ser el segon classificat i el C.N. Mataró tercer.

Pel que fa als resultats individuals, la més ràpida en categoria femenina va ser Elisabetta Curridorri del Club Natació Banyoles amb 57 minuts i 48 segons, seguida de Paula Blasi del Cornellà i Mariona Avila del Katoa. En categoria masculina, Marcel Walkington del Fasttriatlon Barcelona va fer la millor marca: 51 minuts i 28 segons. El van seguir Daniel Álvarez del Prat i Jorge Cano del Katoa.

Un recorregut amb dues transicions

Igual que l’any passat, el circuit constava de tres parts i dues transicions. La primera fase de 5 km a peu, al voltant del Parc Tecnològic i en tot moment per asfalt. Els duatletes passaven pel costat de la meta per arribar al pàrquing de bicicletes i fer la primera transició. La segona fase es tractava d’un recorregut amb bicicleta de 20 km en direcció Sant Cugat, passant per la UAB. Després de dues voltes al mateix circuit, els i les esportistes van fer la segona transició, per iniciar l’última cursa a peu de 2,5 km pel Parc Tecnològic.

Moment de la transició al Duatló de Cerdanyola. FOTO: Guillem Barrera

IMG 20230401 171908

Bona participació tot i la petita davallada respecte a l’any passat

Des de l’organització, Miquel Morales, valorava com a positiva la participació, “tot i que s’ha rebaixat tant el nombre d’equips inscrits com el nombre de participants”. També comentava que Cerdanyola “és una prova consolidada en el món del duatló tant a nivell de Catalunya com estatal”.

Campiones del Cerdanyola Atletisme i Triatló en la categoria Jove.

Tant en categoria infantil femenina com en categoria juvenil femenina, les guanyadores van ser corredores del Cerdanyola Atletisme i Triatló. Ainhoa Montes i Sira Martín van guanyar respectivament en les seves categories.