La 5a Ecomarxa torna per consolidar-se a la ciutat

El Club de Marxa Nòrdica de Collserola organitza una nova edició de l'Ecomarxa


La marxa nòrdica cada cop té més seguidors a Cerdanyola del Vallès. Un exemple d'aquest augment de l'interès per aquesta modalitat esportiva és que es torni a celebrar l'Ecomarxa, que enguany arriba a la seva cinquena edició. L'esdeveniment, organitzat pel Club de Marxa Nòrdica de Collserola, tindrà lloc el diumenge 15 de març a les 10 h i amb sortida al PEM Guiera.

Quan encara queden tres dies per la celebració de la 5a Ecomarxa, ja hi ha 400 persones inscrites. "La previsió és arribar als 500 participants, el màxim que ens permet Collserola", explica Xavier Ortega, un dels organitzadors de l'Ecomarxa.

Tot i les darreres mesures acordades pel Ministeri de Salut, que estableix que els esdeveniments esportius es juguin a porta tancada, els organitzadors de l'Ecomarxa no han rebut cap indicació per suspendre l'activitat. "Hem parlat amb la regidoria de Salut pública ens han dit que de moment pot continuar endavant. En ser una activitat a l'aire lliure no hi ha tant de risc", explica Ortega, qui assenyala que si la situació canvia, avisarien als participants a través del correu electrònic i les xarxes socials.

 

Dos recorreguts

La 5a Ecomarxa constarà de dos recorreguts. Per una banda, la ruta de 6 km sortirà des del gimnàs Guiera i donarà una volta pel parc de Can Coll i el parc de Collserola. La segona ruta recorrerà 14 km i s'endinsarà a Collserola, per camins amples i paisatges meravellosos d'on es podrà tenir unes molt bones panoràmiques del Vallès i la ciutat de Barcelona. "Una novetat és un nou recorregut per arribar al Forat del Vent, passarem per Cal Ferrer", destaca Xavier Ortega.

L'esdeveniment tornarà a comptar amb una sessió informativa i formativa prèvia per millorar posició i ús dels bastons. A més, una especialista en gimnàstica hipopressiva explicarà els beneficis d'aquesta pràctica esportiva i com pot relacionar-se amb la marxa nòrdica.

També com a novetat, els organitzadors han impulsat una iniciativa per premiar els participants que recullin brossa de la muntanya. Així, tothom qui recollir bosses de plàstic o un tipus de brossa similar, rebrà un obsequi en arribar a la meta.

 

 

Les inscripcions

Les inscripcions estaran obertes fins al 14 de març, un dia abans de la celebració de l'Ecomarxa. Quant al preu, serà de 15 euros per a participants sense federar, i de 13 euros per a federats. En cas de fer la inscripció de forma anticipada, els participants sense federar pagaran 13 euros i els federats, 11 euros.

La inscripció a l'Ecomarxa inclou una samarreta de la cursa, avituallaments i productes ecològics, participació en un sorteig de material esportiu i regals com ara una estada per a dues persones en una casa rural ecològica, i en un sorteig d'un cap de setmana per a dues persones en una capital europea. A més, s'entregarà un diploma i reconeixement per als participants masculins i femenins que millor realitzin la tècnica de marxa nòrdica durant el recorregut segons els instructors que els acompanyaran.

També s'inclou l'explicació de la tècnica correcte de la marxa Nòrdica, control de la pressió arterial una entrada gratuïta al Museu de l'Art de Cerdanyola (MAC).​