660 atletes participen en la primera Cursa per Collserola celebrada al vespre

La 30a edició de la Cursa per Collserola ha tancat amb éxit de participació i un final refrescant a la Piscina del Turonet

Tanca una edició especial de la Cursa per Collserola: la número 30, la de recuperació després de tres anys d'aturada i la primera edició que es fa al vespre-nit. Hi han participat 660 corredors, tres quarts homes i la resta dones. El director d'operacions del Club Atletisme i Triatló, Rafa Meléndez, ha rebut un feedback positiu de la majoria sobre el canvi d'horari: "Era arriscat, però vam aprofitar l'aturada per a introduir canvis. Intentem fugir del, 'si funciona no ho toquis', al contrari, sempre intentem innovar".

Pòdium masculí i femení de 14 km de la 30a Cura per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero

Pòdium masculí i femení de 14 km de la 30a Cura per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero


La sortida s'ha fet dissabte 11 de juny a les 20 h des del Carrer Pizarro a l'altura del ZEM Fontetes, tant per als 425 participants de la cursa de 14 km com per als 235 que han completat el circuit de 7,5 km. El grup s'ha endinsat en el camí de Collserola fins que en el quilòmetre 2,5, a 'altura de Can Catà, el circuit es bifurca cap a la dreta pels participants en la cursa llarga de 14 km i en sentit contrari pels corredors del circuit curt. En arribar a meta en el mateix punt de sortida, els participants s'han pogut remullar a la Piscina del Turonet, on s'ha fet l'entrega de premis. 

Un pòdium ajustat

El pòdium de la cursa masculina de 14 km se l'ha emportat Carles Pérez Guallar, que ha travessat la meta en el minut 53:12. Les tres primeres posicions masculines han estat molt batallades, ja que el segon classificat, Luis Sala-Bellsolell, ha fet un temps de 53:25, només 13 segons més lent. El tercer classificat, Marçal Rosès Milà, li trepitjava els talons havent arribat a meta en el minut 53:27. 

Carles Pérez travessant la meta de la 30a Cursa per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero

Carles Pérez travessant la meta de la 30a Cursa per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero


Els temps del pòdium femení han estat més distanciats entre si. Mireia Pons Torres s'ha proclamat campiona completant els 14 km en el minut 57:37, i superant amb escreix el millor temps de la passada edició, d'1:03:43. Jackeline Gómez Mamian ha estat la segona classificada amb un temps d'1:03:29, i finalment, en tercera posició s'ha classificat Almudena Ortiz Milán, que ha arribat a meta en el minut 1:05:57.

Mireia Pons travessant la meta de la 30a Cursa per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero

Mireia Pons travessant la meta de la 30a Cursa per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero


Pel que fa a la cursa de 7,5 km, la primera classificada en la competició femenina ha estat Laia Cuervo Noguera amb un temps de 34:14. Ha estat seguida de prop per Sandra Jiménez Argüello, que ha fet un temps de 34:41. Qui ha pujat al pòdium en la tercera posició ha estat Sara Bergua Martin Romo, que ha completat la cursa curta en 37:03 minuts. 

El pòdium masculí l'han ocupat Fernando Ruiz de Pedro en primera posició, amb un temps de 27:19, seguit de Javier Torres Carrasco marcant 28:31 minuts i Adrià Vicente Delmar, que ha travessat la meta en el minut 28:54. 

Preparació per una cursa nocturna

Malgrat que els capdavanters d'ambdues curses arribessin cap a les 21 h, la previsió era que als participants de la cua se'ls fes de nit, com finalment ha passat. És per això que la organització ha reforçat els voluntaris i ha millorat els fotomarcatges i el marcatge reflectant. A més, aquesta edició ha apostat per eliminar els plàstics dels avituallaments i substituir-los per cartró.

La Piscina del Turonet oberta pels participants de la 30a Cursa per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero

La Piscina del Turonet oberta pels participants de la 30a Cursa per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero


La cursa s'acostumava a celebrar al maig, però l'endarreriment d'enguany ha permès aprofitar al màxim la piscina: "Era una pena que abans l'entorn no es pogués aprofitar. Però enguany la temperatura convidava a acabar la cursa i ficar-te a l'aigua", conclou Rafa Meléndez. L'entrega de premis s'ha fet a les 22 h després que els participants es recuperessin amb un tall de síndria, beguda i un entrepà. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.