El 9è Duatló de Carretera tanca havent participat 61 equips i prop de 500 duatletes

L'equip CE Katoa Barcelona ha quedat primer en el Campionat de Catalunya de Clubs tant femení com masculí

Tanca una nova edició del Duatló de Carretera de Cerdanyola que organitza Cerdanyola Atletisme i Triatló des de fa 9 edicions. El dissabte 2 d'abril a les 15.30 h, prop de 500 duatletes que hi participaven tant en equip com individualment es van col·locar en la línia de sortida instal·lada a l'Avinguda del Parc Tecnològic, esperant que es donés el tret de sortida.

Primer va ser el torn dels 41 equips masculins participants en el Campionat de Catalunya de Clubsi cinc minuts més tard van començar la cursa els 20 equips femenins. Cada equip estava format per entre 4 i 6 duatletes. Es va fer aquesta distinció per sexes per evitar l'aglomeració de duatletes, especialment en el tram de bicicleta.

9a edició del Duatló de Carretera de Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

Els últims en sortir van ser els 195 homes i dones que van participar en la Prova Open, és a dir individual, ja sigui per no estar federats o per no haver cabut en el seu equip.

Recorregut de dues transicions

La primera fase del duatló és la cursa a peu de 5 km, al voltant del Parc Tecnològic en tot moment asfaltat i amb poc desnivell. Els duatletes passaven pel costat de meta per arribar al pàrquing de bicicletes i fer la primera transició, un recorregut a pedal de 20 km en direcció Sant Cugat i passant també per la UAB. Després de dues voltes al mateix circuit, els i les esportistes van fer la segona i última transició per iniciar la cursa a peu de 2,5 km, un tram d'anada i tornada pel recinte del Parc Tecnològic.

En el tram de bicicleta, un parell de duatletes es van accidentar i es van veure obligats a retirar-se de la competició. Van ser traslladats al centre sanitari més proper on es va confirmar que cap dels dos va patir lessions greus.

L'organització va tenir en compte que els carrils estiguessin ben assenyalats. El personal es va col·locar en els diversos trams amb armilles cridaneres per evitar qualsevol tipus de confusió. Desenes de persones hi van assistir de públic sense tenir un lloc concret assignat, sinó que estava repartit de manera lliure. Personal de l'organització va haver d'advertir en més d'una ocasió a algun espectador perquè no hi hagués accidents.

Palmarès

Per conèixer l'equip guanyador del Campionat de Catalunya de Clubs es van sumar els temps dels quatre integrants de cada equip que haguessin fet un temps més baix. L'equip masculí guanyador va ser el CE Katoa Barcelona amb un temps total de 3 hores i 31 minuts. Abel Serra va ser l'atleta que va completar el circuit en menys temps d'entre els seus companys i la resta de clubs, havent-ho fet en 51 minuts i 44 segons. El CE Rayoteam i el Club Triatló Cornellà van quedar en segona i tercera posició respectivament.

El CE Katoa Barcelona es va emportar l'or també en la prova femenina, en què Marina Burgaya va fer el millor temps, 1 hora i 9 segons. En segon lloc es va classificar el Prat Triatló 1994, i el CET Distance en tercer. No van haver premis per la prova individual.