Albert Roig: "Aquest any volem assentar les bases, seria irreal mirar molt amunt"

Entrevista a l'Albert Roig, entrenador del primer equip del Club Bàsquet Femení Cerdanyola

Després de perdre la categoria de Lliga Femenina 2 la temporada passada, enguany el primer equip del Club Bàsquet Femení Cerdanyola ha renovat a gairebé tota la plantilla. Al capdavant del nou projecte, el sabadellenc Albert Roig, qui ha estat les últimes dues temporades sent el segon entrenador, agafa el relleu de la Pili Bilbao a la banqueta.  

 

Després de l’etapa de la Pili Bilbao, una entrenadora que va estar 8 temporades i mitja al capdavant del primer equip, és un repte per a tu rellevar-la a la banqueta?

Sí. Primer, perquè he estat molts anys entrenant a les categories inferiors del bàsquet femení, però aquesta és la primera vegada que agafo a un equip sènior i fa temps que em preparo per això. I segon, perquè agafar el relleu d’una entrenadora tant veterana i que feia tants anys que entrenava al club, doncs encara fa que el repte sigui més gran.

 

Tot i això, és un equip pràcticament nou. Només una jugadora de l’equip de l’any passat, l’Eva García, seguirà aquesta temporada.

Sí, és un equip totalment nou. Vam intentar aconseguir que es quedés alguna jugadora més, però al final, per diferents circumstàncies, no ha pogut ser. Al final, quan descendeixes és complicat mantenir el bloc de l’any passat, perquè hi ha jugadores que han fet un bon paper i que poden seguir a la categoria. És normal.

"Quan descendeixes és complicat mantenir el bloc de l’any passat, perquè hi ha jugadores que han fet un bon paper i que poden seguir a la categoria. És normal."

 

De les noves jugadores que arriben, sis provenen del SESE barceloní. Tenien alguna relació amb el club o les coneixies ja?

No. Simplement, elles volien fer un canvi i nosaltres ens trobàvem en la situació que necessitàvem jugadores. Quan vam acabar la temporada passada, van venir a provar i vam decidir que s’incorporessin amb nosaltres. Al final hem construït una mica l’equip al voltant d’això. També és veritat que una d’elles, la Martina Galmés, ja havia estat al Cerdanyola en categories inferiors.

Més info: El CB Femení Cerdanyola renova gairebé tota la plantilla

 

A part de la Martina, també torna la Laia Turu. Alguna incorporació més a destacar?

Sí, la Laia Turu ja la coneixia perquè estava a l’equip júnior en la meva primera temporada com a segon entrenador del primer equip. Després d’un any al Sant Nicolau, ha decidit tornar. D’altra banda, l’últim fitxatge que hem fet, l’Esther (provinent del Premià), és important perquè és una jugadora que, tot i tenir 25 anys, té molta experiència en aquestes categories.

 

Del filial puja l’Anna Homs. Quin paper tindrà el planter en la teva etapa?

Es vol donar molta importància a la gent de la casa. Sobretot, perquè hi ha jugadores interessants al Sènior B i perquè tenim un equip júnior a Preferent, que és molt potent. La meva idea és tenir una plantilla de 10 jugadores, com la que tenim, i a partir d’aquí mirar cap al planter i anar donant oportunitats en la mesura del que necessitem i del que ens puguin aportar aquestes jugadores.

"La meva idea és anar donant oportunitats al planter en la mesura del que necessitem i del que ens puguin aportar aquestes jugadores."

 

Què creus que va ser el que va portar a l’equip al descens l’any passat i que cal corregir aquesta temporada?

El principal motiu, crec, és que vam fer una configuració de plantilla amb alguna jugadora que al final no va poder començar la temporada i algunes lesions de llarga durada, que van fer que no tinguéssim continuïtat. Al final les lesions no les pots evitar, però a mi m’agradaria poder entrenar amb un gruix de jugadores important i poder comptar amb les del filial perquè puguin ajudar.

 

Aquest any, però, jugareu a la nova categoria del bàsquet català, la Supercopa. Hi ha il·lusió?

Sí. Al final, una nova categoria sempre és il·lusionant i pel que ens han anat explicant, li volen donar un aire molt professional.

 

L’objectiu és tornar a pujar a Lliga Femenina 2?

Tenint en compte que és un equip pràcticament nou, no ens volem marcar un objectiu d’aquest estil, sinó que el que volem és anar treballant, assentar les bases i veure com podem créixer des de sota. Potser aquest any és una mica irreal mirar tant que amunt, però si fem una bona base, d’aquí dos o tres anys ja ens ho podem plantejar.

"Haurem d’intentar jugar amb moltes possessions, amb una defensa forta i amb els conceptes ben clars."

 

Quins creus que seran els punts forts de l’equip que caldrà explotar aquesta temporada?

Tinc bastant clar que hem de jugar un joc bastant ràpid, perquè tenim un equip molt jove. Com que potser ens falta experiència en aquesta categoria, haurem d’intentar jugar amb moltes possessions, amb una defensa forta i amb els conceptes ben clars.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.