L'Alzira esvaeix el somni del Cerdanyola FC a la Copa del Rei

Els de Santi Lara van lluitar fins al final en un partit molt igualat que es van acabar emportant els valencians

"A vegades el camí és millor que l'arribada", deia Cervantes. Sense cap dubte, tota la gent que omplia el Guiera i els cerdanyolencs que no hi van poder anar, haurien preferit que el camí del Cerdanyola Futbol Club a la Copa del Rei de futbol sala fos més llarg. Però si miren enrere, els verds han deixat eliminatòries pel record d'aquest club: Eivissa, Manresa i Castelló són els rivals que fins ara havien eliminat els de Santi Lara.

El premi arribava aquest dimarts amb la visita d'un equip de Primera Divisió a Cerdanyola. L'Alzira FS, recent ascendit a la màxima categoria, no era potser el rival més atractiu, però sí el més assequible. Els valencians són últims classificats a la lliga.

És per això, que els cerdanyolencs somiaven amb derrotar a Goliat i fer un pas més a la Copa del Rei. Poc va faltar per seguir somiant, però L'Alzira, en un partit molt igualat, es va entrevessar en el camí del Cerdanyola i es va acabar emportant l'eliminatòria per un ajustat 4 a 5.

Efectivitat visitant a la primera part

El partit va començar amb molta intensitat per part dels locals i amb un Guiera ple a vessar que vibrava cada cop que un jugador local tocava la pilota. Però el primer gol dels visitants, després d'un xut de Rubi al minut 3, va caure com una galleda d'aigua freda. Sense temps per a la reacció i a través d'una jugada assajada, Carlitos feia el 0 a 2 dos minuts més tard.

Tot semblava que la superioritat dels valencians faria passar una mala nit al Cerdanyola. Però lluny d'abaixar els braços, els verds van mentalitzar-se per a remuntar un partit que massa aviat s'havia posat coll amunt. Al minut 14, Alex Rocabayera, un dels més actius de la primera meitat, rematava al cos del porter valencià; i seguidament, Josep tenia la més clara en estaballar la pilota al pal. L'encert que li faltava al Cerdanyola, el tenia tot l'equip visitant. Una errada defensiva dels verds, va permetre el tercer gol de l'Alzira dos minuts abans de marxar als vestidors.

Segona part (casi) èpica

La segona part el resultat es va aguantar durant els primer minuts, tot i les intencions dels vallesans. Ja des de la represa, Santi Lara va decidir jugar de cinc i els verds en van treure profit al minut 8 amb el gol d'Omella. Però, pràcticament a la següent jugada, Naranjo feia el quart i la remotada semblava esbaïr-se.

El Cerdanyola FC jugant de cinc contra l'Alzira. FOTO: Guillem Barrera

Al minut 12, Josep retallava distàncies i feia tornar a creure amb el somni i seguidament, Héctor Albadalejo marcava el tercer davant la bogeria del Guiera. El Cerdanyola apretava cada vegada més i, jugant de cinc en atac, buscava l'empat amb molta insistència.

Jugar de cinc té els seus riscos i una pèrdua de pilota al mig del camp i una possible falta sobre Albadalejo, portava als visitants a marcar el cinquè i definitiu gol perquè l'Alzira s'emportés la victòria. Només un gol més del mateix Albadalejo va servir per a maquillar el resultat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.