Arriba la 50a edició de les històriques 24 Hores d'hoquei patins

El torneig de 24 Hores d'hoquei patins del Cerdanyola Club d'Hoquei celebra la seva 50a edició

 

Els dies 6, 7 i 8 de setembre, el Cerdanyola Club d’Hoquei celebra la 50a edició de les 24 Hores d’hoquei patins. A diferència de les primeres edicions de les 24 Hores dels anys 50, el torneig actual es dividirà en tres dies de competició. Durant les tres jornades, els diferents equips del Cerdanyola - des de la base fins als equips sèniors - s’enfrontaran a equips de clubs vinguts de tot Catalunya: PHC Sant Cugat, CE Arenys de Munt, CP Tordera, CP Torrelles, CP Manlleu, CP Vic, CH Mataró, Sferic Terrassa i CP Voltregà.

Els partits es disputaran simultàniament a la pista del pavelló Can Xarau - Paco Arpide i a la pista de la Boina. En total es jugaran 36 partits de totes les categories. L’equip sènior femení que disputa l’Ok Lliga jugarà el diumenge 8 a les 13 h contra l’equip juvenil masculí del PHC Sant Cugat.

Per la seva banda, la participació de l’equip sènior masculí, que disputa la lliga Nacional Catalana, tindrà el format de dues eliminatòries amb final el dissabte 7. Primer, s’enfrontaran el CE Arenys de Munt i el CP Manlleu a les 11.15 h. A les 12.45 h, el Cerdanyola CH s’enfrontarà al CP Tordera. Ja a la tarda, a les 18.25 h es disputarà el partit per la tercera posició i a les 19.45 h la final entre els guanyadors dels dos primers partits.


Consulta tots els horaris de la 50a edició de les 24 Hores d'hoquei patins.

 

Imatge de l'entrega de trofeus de les 24 Hores de l'any 1996

 

 

Torneig de pretemporada

“Les 24 Hores actuals tenen un format molt diferent de les originals. La situació ha canviat amb els anys i ara ho plantegem com un torneig de pretemporada”, explica el president del Cerdanyola CH, Mario Núñez.

Tot i haver-se perdut l’esperit original de les 24 Hores, Núñez assegura que pel club “és un orgull recuperar un torneig que es feia fa molts anys”.

Amb les 24 Hores, el Cerdanyola CH obre la temporada 2019/2020 amb un objectiu clar, tal com destaca el seu president: “Intentar millorar any rere any”. En el cas de l’equip d’Ok Lliga, el repte és millorar els resultats de l’any passat i accedir a posicions europees. Pel que fa al primer equip masculí, l’objectiu dels verd-i-blancs és consolidar la seva plaça a la lliga Nacional Catalana amb una plantilla rejovenida i que espera comptar amb jugadors de la base del club. “Aquest any, hem prioritzat reforçar els equips de la base incorporant entrenadors d’alt nivell. També hem fet un salt de qualitat incorporant una sala de gimnàs al club”, explica Mario Núñez.

 

 

Mira les fotos històriques de les 24 Hores d'hoquei patins

 

Les primeres 24 Hores

La primera edició de les 24 Hores d'hoquei patins a la ciutat data de l'any 1956. Tal com recorden des del Cerdanyola CH, aquella primera edició va estar impulsada per l'aleshores president, Josep Mora, i membres del club com José Manuel Salillas, els germans Taure, Adolfo Guillen o Jesús Muñiz. Així, aquesta iniciativa es va convertir en un torneig d'hoquei patins que va durar 24 hores ininterrompudes. La primera edició va comptar amb dos equips integrats per 20 jugadors cadascun (blaus i verds) del mateix club, amb un resultat de 176 a 158 a favor dels blaus.

L'èxit d'assistència de públic a les 24 Hores va fer que l'esdeveniment es repetís els anys següents i que els mitjans de comunicació s'interessessin. De fet, Ràdio Nacional de España va fer les retransmissions dels partits i importants autoritats de l'època van visitar el torneig.

Aquesta competició anual va patir aturades durant diversos anys i no es va celebrar entre 1964 i 1967 i entre 1972 i 1975. L'any 1976, quan Joan González Navinés era president de l'entitat, es va recuperar el torneig. Amb els anys, els canvis en l'esport i la societat han comportat que les 24 Hores també canviessin. Així, actualment les 24 Hores no compleixen estrictament el que mana el seu nom, sinó que a partir d'altres formats homenatja l'esperit d'aquells primers tornejos multitudinaris.