L'Associació de l'Esport de Cerdanyola reclama ajuts pel sector esportiu

L'AEC ha fet públic les propostes que han enviat al govern en matèria de seguretat, represa de l'activitat i ajuts en l'àmbit esportiu

L'Associació de l'Esport de Cerdanyola (AEC) és una de les entitats que forma part de la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Cerdanyola del Vallès. L'AEC ha fet públic les propostes que han enviat al govern en matèria de seguretat, represa de l'activitat i ajuts en l'àmbit esportiu. "És evident que una de les activitats que s'ha fet massivament ha estat l'esport tant en confinament, com quant s'ha donat el tret de sortida del desconfinament", destaquen des de l'AEC. 

En primer lloc, l'associació planteja que es crei una comissió per tractar la qüestió dels nous protocols que s'hauran de seguir en la pràctica esportiva en interior i a l'aire lliure. A més, demanen que no s'esperi fins al setembre per establir quan es podran reprendre els entrenaments. "La planificació i organització ja s'ha de tenir en compte. Els primer equips d'algunes entitats ho fan a finals de juliol o agost", assenyalen. 

Per una altra banda, posen sobre la taula l'estructura administrativa de les entitats esportives: "Són moltes les entitats, clubs, gimnasos, escoles de ball, que disposen de personal contractat i es troben en la mateixa situació que les empreses i comerços, però moltes vegades no són visibles o no es tenen en compte, ja que existeix desconeixement per part de les administracions públiques".

 

En el mateix document, l'AEC planteja que es donin ajuts per "no deixar ningú fora de l'esport per problemes econòmics". A més, demanen que les entitats esportives rebin ajuts econòmics per pal·liar la crisi: "Molts clubs funcionen com a generadors de negoci, llocs de treball, i servei a les persones. És per això que seria bo que les propostes que es fessin en l'àmbit econòmic repercutissin també en el sector esportiu i que totes les ajudes plantejades per l'ajuntament, arribessin en les mateixes condicions i formules que s'apliquin a les empreses i comerços".

Pots consultar el document sencer en aquest enllaç.