L'atleta local Carles Pérez i Mireia Bel, campions de la 15a Cursa dels Poblats Ibèrics

La cursa que organitza el CIMS Cerdanyola s'ha celebrat aquest dissabte 3 de setembre

La 15a Cursa dels Poblats Ibèrics s'ha celebrat definitivament aquest dissabte 3 de setembre, després d'haver-la de suspendre al juliol per les restriccions del Pla Alfa. Hi han participat un total de 305 atletes, 165 en la cursa llarga de 16 km i 140 en la curta de 10 km. "Ha anat tot rodat malgrat la previsió de pluja, que al final ha aguantat", explica el president del CIMS Cerdanyola, Joaquim Laguna. Carles Pérez i Mireia Bel s'han penjat la medalla d'or. 

Balanç positiu malgrat l'ajornament

En aquesta edició de 2022 hi ha hagut dues curses circulars, una de 15,5 km i 600 m de desnivell positiu i un altre de 10,5 km i 425 m de desnivell positiu. Els participants de la cursa llarga han sortit a les 8.30 h i els de la curta a les 9 h des del Centre Cívic Montflorit, han passat pel barri, per camins de Collserola i pel jaciment iber de Ca n’Oliver. L'organització del Club Esportiu Senderisme els CIMS Cerdanyola valora positivament l'edició i no destaca cap incident. 

15a Cursa dels Poblats Ibèrics. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

15a Cursa dels Poblats Ibèrics. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)


La jornada s'ha desenvolupat sense contratemps, tot i que el camí per arribar fins a aquesta data no ha estat fàcil. Laguna explica que ajornar la cursa de juliol va comportar "molta feina" per haver de gestionar les devolucions, un total de 100 baixes. Tot i això, en el temps transcorregut entre ambdues dates es va recuperar la participació inicial, ja que un centenar de persones es van acabar apuntant.

Classificació femenina

El pòdium femení de la cursa de 16 km l'han ocupat Mireia Bel Franquesa en primera posició, amb un temps d'1:33:04, seguida molt a prop per Ester Puig Vilanova, que ha travessat la meta en el minut 1:33:54. La tercera classificada ha estat Alba Tena Fandos, que ha fet un temps d'1:35:53. 

Pòdium femení de la 15a Cursa dels Poblats Ibèrics. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Pòdium femení 16K de la 15a Cursa dels Poblats Ibèrics. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)


La cursa de 10 km ha tingut una clara guanyadora, la Sandra Sancho Rodríguez, que ha fet un temps d'1:00:44 avançant-se per 5 minuts a la segona classificada. Aquesta ha estat Agnès Bartolomé Garrich, que ha fet el recorregut en 1 hora 5 minuts i 28 segons, i ha estat 13 segons més ràpida que la tercera en pujar-se al pòdium, Verónica Saavedra Rubio

Classificació masculina

El pòdium masculí de la cursa llarga l'han ocupat els mateixos noms que la classificació general. El guanyador ha estat Carles Pérez Guallar amb un temps d'1:07:46, marcant una distància considerable amb la resta de participants. Dan Vivas i William Haveckin, el segon i tercer classificat respectivament, han travessat la meta quatre minuts més tard amb una diferència de 16 segons. 

Pòdium masculí 16K de la 15a Cursa dels Poblats Ibèrics. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Pòdium masculí 16K de la 15a Cursa dels Poblats Ibèrics. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)


D'altra banda, Jaume González Reina ha estat el guanyador de la cursa curta, fent un temps de 0:49:50 minuts. A la cua li seguien el segon classificat, Erick Zurita (0:50:41) i Àlex Moral Monell (0:51:22), ambdós de categoria júnior. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.