La caminada Som Vallès Trail del CEM Cerdanyola engega motors

Serà la caminada solidària per equips i per relleus més gran del Vallès Occidental i els beneficis aniran destinats a la lluita contra el càncer

El Centre d'Esports de Muntanya Cerdanyola (CEM Cerdanyola) ha posat en marxa la primera edició de la Som Vallès Trail, la caminada solidària per equips i per relleus més gran del Vallès Occidental. L'organització va explicar el projecte aquest dimecres als socis del CEM i el pròxim 1 de març tindrà lloc la reunió informativa per al públic general a la Biblioteca Central de Cerdanyola. La caminada se celebrarà el 5 d’octubre de 2024 i els beneficis aniran destinats a la Fundació Oncolliga per la lluita contra el càncer.

La Som Vallès Trail consistirà en caminar, majoritàriament per pistes i camins, durant 68 km. Aquest trajecte s'haurà de fer en equips de 6 persones, amb la possibilitat de fer relleus i seguint una ruta circular pel Vallès Occidental. La sortida i arribada serà a Cerdanyola, passarà per 8 municipis més (Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze, Sant Cugat ) i s'haurà de realitzar en un màxim de 16 hores.

Presentació de la Som Vallès Trail a la seu del CEM Cerdanyola. FOTO: Guillem Barrera

Presentació de la Som Vallès Trail a la seu del CEM Cerdanyola. FOTO: Ricard Zegri

 

Festiva, solidària i no competitiva

La intenció del CEM és que la Som Vallès Trail sigui una jornada festiva, solidària i no competitiva. A més a més, la caminada serà inclusiva, perquè les persones amb discapacitat hi puguin participar. L’objectiu és recaptar el màxim de fons per a la lluita contra el càncer, que aniran destinats íntegrament a la Fundació Oncolliga, que té per missió ajudar al benestar i la qualitat de vida dels malalts oncològics i les seves famílies.

Cada equip participant haurà d’aconseguir un donatiu mínim de 600€, que s’haurà d’haver realitzat abans del 2 d’octubre. Per això, els equips podran realitzar les activitats i esdeveniments que cadascú cregui necessari a fi d’aconseguir l’import de la donació. Els equips es podran inscriure a partir del 1 de març a la web de Som Vallès Trail.

Amb aquest projecte solidari en benefici d’Oncolliga es vol aglutinar el màxim possible d’entitats esportives i excursionistes dels municipis del Vallès Occidental sota una marca global, per tal d’aconseguir que aquest esdeveniment es converteixi en un referent de la comarca i del calendari de curses solidàries.

 

Una caminada sostenible

El CEM vol que el repte Som Vallès Trail també sigui sostenible, verd i respectuós amb el medi ambient. Sota el Segell de Curses i Caminades Sostenibles Petjada Verda de la FEEC s'intentarà generar el mínim de residus possibles, reciclant i evitant els plàstics i l’ús de recipients d’un sol ús.

Finalment, la marxa s’aprofitarà també per donar visibilitat als espais naturals que encara hi ha al Vallès i sensibilitzar a tothom de la necessitat de preservar-los i conèixer-los. El recorregut passarà per diferents indrets que tenen un valor ecològic i paisatgístic important.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.