Catalònia i Aspadi participen en els Special Olympics 2023

Les dues entitats de Cerdanyola celebren un cap de setmana d'allò més emotiu i aconsegueixen diverses medalles

El passat cap de setmana, l'Associació ASPADI i la Fundació Catalònia van participar en els Jocs Special Olympics 2023 celebrats a la ciutat de Granollers. Des del divendres fins al diumenge van tindre lloc diverses competicions esportives, com bàsquet, atletisme, natació i gimnàstica, entre d'altres. Els participants també van poder gaudir tallers i jocs al centre de Granollers i d'una caminada inclusiva per la ciutat. 

El president de l'Associació ASPADI, José Moreno, ha valorat molt positivament el cap de setmana, el qual es va desenvolupar "en un ambient molt emotiu i familiar". Per la seva banda, la coordinadora de l'Àrea d'Activitat Física de la Fundació Catalònia, María González, ha explicat que els 43 esportistes de l'entitat i els 11 professionals de l'staff que els acompanyaven "han viscut uns dies molt intensos i plens d'emoció".

Prova de natació en els Special Olympics 2023. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola
Prova de natació als Special Olympics 2023. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va estar present en l'acte de clausura dels Jocs Special Olympics i va destacar el "veritable esperit olímpic d'aquesta competició". Al costat del president de Catalunya, també hi van ser la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, el president dels Special Olympics, Sergi Grimau la presidenta de la Federació Catalana de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Marina Gómez.

Ampli medaller de les entitats de Cerdanyola

La Fundació Catalònia, que va participar en les modalitats d'atletisme, gimnàstica artística, bàsquet, petanca i futbol, van aconseguir un total de 14 medalles d'or, 6 de plata i 7 de bronze. L'associació ASPADI, que només participava en la modalitat de natació, també va assolir grans resultats. Els cerdanyolencs van obtenir 5 medalles d'or, 11 de plata i 6 de bronze, i en relleus de 4x25 van quedar segons classificats. 

Més enllà dels resultats, l'organització va repartir medalles per a tots els participants i també per al públic assistent, en un acte final en el qual es van poder veure diversos balls i actuacions. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.