El CB Cerdanyola lidera la Copa Catalunya femenina començant la segona volta

Les de Pili Bilbao són al capdavant de la competició després de vèncer al Bàsquet Safa Claror per 77-42 en la 10a jornada de la Copa Catalunya

El primer equip del Club Bàsquet Cerdanyola lidera la Copa Catalunya femenina en el Grup 1 amb 19 punts, havent passat ja l'equador de la competició. L'equip acumula nou victòries i només una derrota després d'imposar-se al Bàsquet Safa Claror per 77-42 el dissabte 11 de desmbre al PEM Guiera, en el partit de la desena jornada. 

Pròxima trobada

Les de Pili Bilbao lluitaran per sumar tres punts més en la dotzena jornada davant de l'Ebae Sese A, el pròxim dissabte 18 de desembre a les 19.30 h al pavelló contrincant. L'equip barceloní és actualment sisè classificat amb 14 punts. 

Una Fase Prèvia clau en la competició

La competició femenina la componen un total de 19 conjunts, distribuïts en els dos grups de deu i nou equips que formen la Fase Prèvia de la Copa Catalunya. Ambdós grups finalitzaran aquesta primera fase el 6 de març de 2022, en arribar a la divuitena jornada. 

Tot seguit es disputarà la Segona Fase a partir del 20 de març, en què els dos grups es barrejaran per conferccionar cinc grups de nou (del 3 al 7), d’acord amb la classificació de la primera fase. A cada grup s'inclouran quatre equips que jugaran pel sistema de tots contra tots a doble volta. Els primers i els segons de cada grup de la primera fase s'inclouran en el tercer grup, i la resta competiran en els grups del 4 al 7.

Aquesta distinció és important perquè només els equips classificats en primer i segon lloc del Grup 3 participaran en la Fase Final del Campionat d'Espanya de Primera Divisió Femenina. Pel que fa als grups de 4 al 7, disputaran una promoció de permanència els tercers classificats de cada grup en la Segona Fase. 

Per tant, participaran en la Fase d’Ascens a Liga Femenina 2 els equips classificats en primer i segon lloc del Grup 3 en el moment de la suspensió. D'altra banda, descendiran al Campionat de Catalunya femení de Primera Categoria els equips classificats en quart lloc de cadascun dels quatre grups (4, 5, 6 i 7) de la Segona Fase, més els perdedors de les eliminatòries de permanència.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.