El CBF Cerdanyola cau derrotat per cinc punts contra el líder de la Copa Catalunya

El Bàsquet Femení Viladecans va disputar, el dissabte 11 de gener al PEM Guiera, un partit molt igualat amb les seves rivals del CBF Cerdanyola que van deixar el marcador a 58-63

El Club Bàsquet Femení de Cerdanyola ha plantat cara al líder de la Copa Catalunya en un partit molt disputat durant aquest dissabte, 11 de gener, al PEM Guiera. El Bàsquet Femení Viladecans, líder indiscutible del grup, s'ha emportat una victòria treballada que ha acabat amb un 58-63.

Tot i que el partit començava ja amb un cert desequilibri, amb només una derrota i amb onze victòries per part del BF Viladecans, el primer quart no va poder començar de millor manera. Dos llançaments seguits van posar a les de Pili Bilbao amb avantatge durant els primers minuts de joc.

Les de Viladecans executaven transicions ràpides que afavorien a les seves rivals. A tres minuts d'acabar el primer quart, les de Viladecans aconseguien el primer avantatge sobre les verd i blanques. Així i tot, els dos equips seguien enxampant-se al marcador. Als últims segons, les de Viladecans només havien aconseguit la victòria per un punt anotant 14-15

El segon quart començava tal com havia acabat, deixant un punt de diferència al marcador a favor de les blaves. També durant aquesta part del partit l'anotació va estar molt repartida, primer amb l'avantatge de les de Pili Bilbao, per tot seguit arribar les de Viladecans i empatar amb els tirs lliures i finalment amb els triples de les rivals, que deixaven les verd i blanques ja més enrera (29-33).

Al principi del tercer quart, les del Cerdanyola van deixar perdre massa pilotes mentre les blaves no paraven d'anotar cistelles (29-37). Així, les de Pili Bilbao semblaven reaccionar quedant-se altre cop amb màxima igualtat i retallant distàncies per arribar al final del penúltim quart amb possibilitats de guanyar el partit marcant un 45-43, que tornava a deixar les de Cerdanyola per sobre de les seves rivals.

Finalment, les verd i blanques van començar de forma positiva l'últim quart i el públic ja podia, fins i tot, assaborir la victòria quan van anotar 48-46. No obstant això, a cinc minuts d'acabar el partit, les rivals van agafar una gran distància (49-57) i van deixar a les cerdanyolenques allunyades de la victòria. Però, fins i tot quan les de Pili Bilbao semblaven tenir problemes per remuntar, van ficar canastra sense parar aconseguint un 57-59.

Les de Cerdanyola no ho van deixar gens fàcil a les rivals, però la reacció de les de Viladecans, i amb els tirs lliures que els van concedir al seu favor, el partit va acabar amb un marcador a 58-63 i amb una derrota que trencava les 4 victòries consecutives que ja portava l'equip cerdanyolenc.

Set victòries i set derrotes

Les de Cerdanyola, que van començar la competició de forma irregular, han enllaçat quatre victòries consecutives que els ha deixat amb les mateixes victòries que derrotes i van finalitzar l'any 2019 ocupant la setena posició del grup.

Pili Bilbao, entrenadora del CBF Cerdanyola, afirma: "El BF Viladecans és un bon equip, té molt bones jugadores i han sortit quan havien de ficar aquells punts que els feien falta". Així i tot, l'entrenadora valora positivament el partit de les seves jugadores, "estem en la línia que hem d'estar", explica.

Lara Fernández (16 punts) i Carla Pérez (15 punts) han estat les màximes anotadores en aquest partit. De fet, Carla Pérez, ha estat seleccionada per participar en la 4a edició de l'ALLSTARS de la Copa Catalunya de bàsquet organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). La seva entrenadora, Pili Bilbao ha afirmat que "és una jugadora excel·lent, una líder dins l'equip, que treballa per aconseguir-ho i que s'ho mereix".