El Cerdanyola cau en les semifinals del Torneig d'Històrics, però deixa bones sensacions

El Manresa va superar als verds després d'un apassionant empat a dos gols (5-3 als penals)

El Cerdanyola Futbol Club no es va poder classificar per a la final del Torneig d'Històrics, en caure el dissabte a les semifinals davant del CE Manresa en un apassionant partit que va acabar amb empat a dos gols i es va resoldre als penals (5-3 favorable als del Bages).

El jugador del Cerdanyola Joel Castillo va tenir la primera gran oportunitat del partit al minut 14, en driblar al seu defensor dins l’àrea abans de realitzar un xut sec i fort, que va es trobat amb una gran intervenció del porter Héctor Hurtado.

El conjunt verd es trobava còmode amb la pressió alta, i va obtenir com a premi el primer gol de la semifinal en una acció a pilota aturada. Jordi Aláez va picar una falta enverinada que va topat primer amb el travesser, i en el refús, Óscar Arroyo, de cap, establia el 0-1 favorable al Cerdanyola.

Abans del descans, el Manresa va reaccionar amb dues grans acasions. Primer Alpha va realitzar un potent xut que va refusar Lluís Andreu (m.39), i un minut més tard, el golejador Noah Baffoe va empatar el duel en una genial acció personal on va definir a la perfecció (1-1, m.40).

Boris Garrós, màxim golejador del torneig. FOTO: Xavier Galiana – Torneig d’Històrics

A la segona meitat el partit es va igualar molt, amb tots dos equips ben posicionats sobre el terreny de joc del Nou Sardenya. Al minut 74 el Cerdanyola va tornar a colpejar amb un gran gol de Boris Garrós. De nou a pilota aturada, Boris va rematar en primera instància, i després del refús d’Hurtado el mateix Boris va xutar de nou al fons de la xarxa.

Però, de nou el Manresa tornava a empatar pocs minuts després. Enric Baquero va fer una magnífica centrada al cor de l’àrea i Carlos Olmo, fent valer la seva alçada, va rematar de cap superant el porter amb potència (2-2, m.78).

Tot i l’empenta de tots dos equips, el partit va finalitzar amb empat i es va decidir a la tanda de penals. Els manresans s’han mostrat immaculats i per part del Cerdanyola només Max Marcet va errar el seu penal (5-3 a la tanda de penals). D'aquesta manera, el Cerdanyola es quedava fora de la final del diumenge i el Manresa s'hi classificava per segon any consecutiu. Tot i això, els vallesans han deixat bones sensacions durant tot el torneig.

A la final del diumenge, el Manresa va sortir derrotat a la tanda de penals contra el Sant Andreu. Els andreuencs es van endur el seu cinquè títol del Torneig d'Històrics després d'un partit que va acabar amb empat a 1 (4-2 als penals).

Boris Garrós, màxim golejador del torneig

El davanter del Cerdanyola Boris Garròs va ser el màxim realitzador del Torneig d'Històrics 2023, juntament amb el central de l’Europa, Raúl Ferrer. Tots dos, amb dos gols cadascú. El primer va aconseguir marcar a l’últim partit de la fase de grups i a semifinals, mentre que Ferrer va fer un doblet contra el Badalona en el partit que tancava el grup 4.