El Cerdanyola CH cau per 1-3 en la final femenina de la Supercopa catalana d'hoquei patins

Un CH Mataró superior ha aixecat aquest dissabte la Supercopa de Catalunya a Can Xarau

El pavelló de Can Xarau de Cerdanyola del Vallès ha acollit aquest dissabte 9 de setembre la Supercopa de Catalunya d'hoquei patins, que ha enfrontat el Reus Deportiu Virginias i l'Igualada HC en la final masculina, i al Cerdanyola CH amb el CH Mataró en la femenina. Els reusencs han guanyat per 4-6 als d'Igualada, i les verd-i-blanques amfitriones han caigut per 1-3 davant del Mataró.

Més info: FOTOS: Les imatges de la final de la Supercopa de Catalunya femenina d'hoquei patins

La Supercopa catalana d'hoquei patins de 2023 a Can Xarau. FOTO: Nora Muñoz Otero

El CH Mataró aixeca la Supercopa catalana d'hoquei patins de 2023 a Can Xarau. FOTO: Nora Muñoz Otero

Final femenina: 1a part a remolc

L'encontre ha estat dominat majoritàriament per les visitants. Només començar, en el 4' el Cerdanyola ha salvat una directa, i pocs minuts després, el Mataró ha fet un atac llarg que ha acabat en xut perillós. Passats 7 minuts, les verd-i-blanques s'han trobat un pèl més còmodes i han sigut més competents, i Carla Castro ha provocat la primera ocasió de perill amb un xut arran d'una falta. Tanmateix, les rivals han obert el marcador en el minut 9 en una falta directa. Només un minut després, la dorsal 4 ha fet un xut potent que ha passat per sota els braços de Júlia Vilarrasa, definint el 0-2.

Carla Castro en una jugada de la Supercopa catalana d'hoquei patins a Can Xarau. FOTO: Nora Muñoz Otero

Els minuts següents han sigut de davallada per a les de Marc Miranda, que han ocasionat molt poc perill a més de perdre pilotes amb facilitat.  A partir d'aquí el domini grogui-negre ha estat total, aprofitant-se de diversos errors en les passades del Cerdanyola i arribant contínuament a porteria. Fins al minut 21 no ha arribat una ocasió clara per a les verd-i-blanques a càrrec d'Ana Valverde, que s'ha apropat per la banda i ha xutat amb un ganxo que ha estat desviat. Quan faltaven 3 minuts per la mitja part, novament una falta directa ha perjudicat al Cerdanyola pujant el 0-3 a l'electrònic

Final femenina: 2a part més igualada

A la represa, només començar Gemma Solé ha picat una falta directa que s'ha estavellat en les proteccions de les cames de la portera rival. Poc després, Solé ha tingut una segona oportunitat arran de la targeta blava que l'àrbitre li ha ensenyat a la dorsal 8 del Mataró, però tampoc ha pujat el gol. No ha estat fins al minut 38 quan Laura Valverde ha definit l'1-3 amb un xut potent.

Tot i això, el domini rival ha continuat en la següent jugada, quan Ana Valverde ha hagut de suar per defensar la porteria que es quedava descuidada en un atac del Mataró. En aquesta segona part, el Cerdanyola ha tingut els seus millors moments, però ha fallat en la definició. El Club d'Hoquei Mataró ha mantingut còmodament l'1-3 fins al final del partit.