El Cerdanyola CH, a la final de la Supercopa d'Espanya

Les de Dani Setién han vençut al CP Manlleu per 1-2 a la semifinal de la Supercopa d'Espanya Femenina celebrada a Can Xarau

El primer equip femení del Cerdanyola Club d'Hoquei s'ha classificat a la final de la Supercopa d'Espanya, després de vèncer a la semifinal de dissabte 30 d'octubre per 1-2 al Club Patí Manlleu. Les de Dani Setién han pres la revenja a un rival que no va perdonar a la final de Lliga Catalana.

La trobada decisiva serà diumenge 31 d'octubre a les 19.30 h al Pavelló de Can Xarau del Cerdanyola CH -l'equip amfitrió- contra el HC Palau, el segon equip classificat per la final que ha vençut al Telecable Gijón per 5-2.

Primera part sense definir

El CP Manlleu ha pres la iniciativa en atac a l'inici del partit, però el Cerdanyola s'ha mantingut ferm i concentrat en fer una defensa sòlida. Han destacat vàries aturades clau de Mariona Surós i un atac combinat entre Gemma Solé i Adriana Gutiérrez que no ha trobat porteria. Solé ha picat una falta directa al 9' que s'ha desviat massa alta. Cap a la meitat de la primera part el domini s'ha equilibrat i el Sarda ha aconseguit robar més boles i fer més contres. Però la seva prioritat ha estat en tot moment defensar la porteria de Surós.

Domini de la pilota aturada

A la represa, el domini s'ha tornat a decantar pel CP Manlleu, que ha provocat gran perill al 29' amb un xut que ha tocat els dos pals i al 31' arran d'una pilota aturada, ambdues ocasions refusades per Surós. El marcador s'ha estrenat finalment al 34' amb el gol de la dorsal 5 del Manlleu, Anna Casarramona, que immediatament ha tingut rèplica de les verd-i-blanques arran d'una passada d'Adriana que Maria Figuerola ha rematat.

Jugada combinada entre Adriana Gutiérrez i Gemma Solé. FOTO: Nora Muñoz Otero

El gol de la victòria l'ha ocasionat la mateixa Adriana Gutiérrez al 37', que ha picat una falta directa driblant a la portera i definint a l'escaire. Els últims minuts han estat els més tensos de la trobada, en què el Manlleu ha canviat la portera per una jugadora per definir en un 4 contra 5, però no ho ha aconseguit.

"Centrar-nos en la final"

L'entrenador Dani Setién se sent satisfet d'aquesta semifinal que el Cerdanyola ha encarat de manera diferent respecte la final de la Lliga Catalana: "Ens ha tocat estar molts minuts en fase defensiva, sacrificant-nos molt i patint, però hem aprofitat les oportunitats de competir al marcador".

L'Adriana Gutiérrez assegura que la clau de la victòria ha estat trencar el joc en atac de les rivals: "Tenir present l'anterior partit contra el Manlleu ens ha ajudat a corregir errors sobretot en defensa". Ara, però, segons la jugadora cal mirar cap endavant: "Hem d'oblidar-nos ja d'aquest partit i centrar-nos en la final".