El Cerdanyola Club d'Hoquei ascendeix a Ok Liga Plata

El HC Liceo de Galícia ha cedit la seva plaça a la segona categoria estatal al Cerdanyola CH

El primer equip masculí del Cerdanyola Club d’Hoquei competirà a l’Ok Liga Plata, segona divisió estatal, la temporada 2022-2023 després que l'HC Liceo hagi cedit la seva plaça al club cerdanyolenc. El Cerdanyola CH assoleix l'ascens després de perdre la final del Play Off i tancar la lliga Nacional Catalana com a subcampió. 

"Responsabilitat històrica"

"El Cerdanyola CH vol expressar la seva alegria per aquesta notícia, que premia la feina feta durant les últimes temporades, especialment la que acabem de tancar sent subcampions de la lliga Nacional Catalana", assenyala el club verd-i-blanc en un comunicat. Des de l'entitat asseguren que han tingut en compte diversos motius per acceptar la cessió de la plaça i l'ascens de categoria que no es va poder assolir al Play Off.

 

 

La Junta i la direcció tècnica del club consideren que: "Malgrat tothom hagués volgut aconseguir l’ascens guanyant la final de Nacional Catalana, aquest era el moment d’acceptar aquesta oportunitat de tornar a una lliga estatal". En el seu comunicat, l'entitat afirma que el club mereix ser a Ok Liga Plata" i que "l’equip ha demostrat tenir el nivell per assolir l’objectiu quedant a les portes de l’ascens en una final que es va decidir per la diferència d’un gol". Aquesta temporada, el primer equip masculí ha estta subcampió de la lliga i campió de la Copa Generalitat.

A més a més, el club destaca que la "responsabilitat històrica" també ha impulsat la decisió d’aprofitar aquesta oportunitat de tornar a Ok Liga Plata. "Des de fa anys, el club treballa per formar jugadors que arribin al primer equip i siguin part imprescindible del retorn de l’equip masculí a una lliga estatal. I això s’ha aconseguit. A més a més, la gran resposta dels aficionats de Cerdanyola durant aquesta temporada ha reforçat aquesta decisió", diu el comunicat.

Un nou repte 

El Cerdanyola CH encara aquesta nova categoria amb "il·lusió" i amb l'objectiu de "consolidar-se en l’Ok Liga Plata i tornar a somiar amb grans fites de la secció masculina, tal com ja havia fet el club degà anys enrere". Per fer-ho, el club manté l’entrenador i el gruix de jugadors subcampions de la lliga i campions de la Copa Generalitat, i incorpora dos jugadors amb experiència i projecció a lligues estatals.

El tècnic Andi Colaianni donant instruccions al Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Nora Muñoz Otero

El tècnic Andi Colaianni donant instruccions al Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Nora Muñoz Otero

Continuïtat del projecte esportiu

La continuïtat del projecte és una de les claus del primer equip masculí verd-i-blanc. El club ha renovat l'entrenador, Andi Colaianni, qui també dirigirà el primer equip femení d'Ok Liga. Aquesta serà la quarta temporada de Colaianni al Cerdanyola CH, i la tercera al capdavant del sènior masculí. A més a més, vuit jugadors també han decidit quedar-se al club cerdanyolenc: El capità Ignasi López, David Martínez, Marc Ramírez, David Ramírez, Arnau Gangonells, Víctor Bonilla, Mario Núñez i el porter Gerard 'Ninu' Pérez.

El Cerdanyola CH incorpora dos fitxatges i manté l'entrenador i el gruix de l'equip de la temporada 21-22.

L'únic jugador deixa el club és Albert Hernández, qui va arribar al Cerdanyola CH la temporada passada. Hernández jugarà al SD Espanyol d'Ok Plata. A l'equip verd-i-blanc s'hi sumen dos fitxatges ja anunciats pel club: Pere Urpi i Erik Gual. La direcció tècnica del Cerdanyola CH destaca la polivalència, rapidesa i talent d'Urpi, així com la intel·ligència, la tècnica individual i l'olfacte golejador de Gual.

Erik Gual arriba procedent de l'Espanyol i es va formar a la base del CP Calafell. El jugador té experiència a l'Ok Liga amb el CH Mataró, i a Ok Plata amb el CP Vilanova, el HC Burguillos i el SD Espanyol. A més a més, Gual va jugar a la Primera Divisió francesa al RAC Saint-Brieuc i al HC Nantes. El nou jugador del Cerdanyola va guanyar la Copa del Rei amb el primer equip del CE Vendrell durant la seva etapa formativa.

L'altre fitxatge verd-i-blanc és Pere Urpi, procedent del CE Noia, on ha jugat des dels tres anys i on era capità de l'equip filial de Nacional Catalana. Amb el club de Sant Sadurní ha guanyat campionats de Catalunya i Espanya en categoria Infantil, i ha debutat en l'Ok Liga i en competició europea. També va ser subcampió d'Europa amb la selecció espanyola Sub-17 compartint equip amb el porter del Cerdanyola, 'Ninu' Pérez.

Erik Gual i Pere Urpi. FOTO: Cerdanyola CH

Erik Gual i Pere Urpi. FOTO: Cerdanyola CH

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.