El Cerdanyola Club d'Hoquei cau a la pròrroga dels quarts de final de l'Eurolliga

El Cerdanyola CH ha perdut 4-7 als quarts de final de l'Eurolliga davant el Club Patí Manlleu

El somni europeu del Cerdanyola Club d'Hoquei ha estat breu, però intens. L'equip cerdanyolenc ha caigut 4-7 als quarts de final de l'Eurolliga davant el Club Patí Manlleu al partit disputat a Palau-Solità i Plegamans aquest dijous 27 de maig.

El Cerdanyola CH tornava a la competició europea 10 anys després, i ho feia davant d'un dels equips favorits per emportar-se el títol. El partit ha començat igualat, amb un CP Manlleu sòlid i un Cerdanyola CH intens en atac. Després d'alguna ocasió clara, les verd-i-blanques han tingut la primera opció de falta directa. Al minut 12, Elisabet Gurri, del CP Manlleu, ha vist la targeta blava i Gemma Solé ha llençat la falta directa que ha aturat Fernanda Hidalgo, portera de les osonenques.

Les verd-i-blanques, però, han estat les primeres en avançar-se al marcador amb un gol de Joana Xicota al minut 14. La porteria del Cerdanyola CH ha seguit a zero fins al descans gràcies a una actuació estel·lar de Mariona Surós sota pals aturant, entre altres accions, una falta directa d'Anna Casarramona.

En la segona meitat, l'embranzida del CP Manlleu les ha portat a fer l'empat en els primers compassos gràcies a un gol de Nara López. Deu minut després, s'han avançat per partida doble establint l'1-3 al marcador. El Cerdanyola CH ha recuperat el control del seu joc després d'uns moments de domini de les osonenques, i al minut 38, Maria Figuerola ha retallat distàncies fent el 2-3.

Joana Xicota ha tornat a aparèixer per fer l'empat a 3 uns segons després. En una segona part intensa on es començava a notar el desgast físic de les jugadores i la importància de les jugades a bola aturada. Adriana Gutiérrez ha fallat una falta directa a favor del Cerdanyola CH, mentre Maria Díez ha encertat un penal que ha posat per davant el CP Manlleu per 3-4.

Joana Xicota celebra un gol a l'Eurolliga. FOTO: Isaac Navarra

El partit a Palau-Solità i Plegamans no ha estat el matx per les jugades a bola aturada del Cerdanyola CH. A pocs minuts del xiulet final i anant per darrera al marcador, Gemma Solé ha fallat una falta directa, però Adriana Gutiérrez ha pogut fer l'empat a 4. Quan quedaven 50 finals pel final, Dai Silva ha tingut una oportunitat que podia ser clau des del punt de falta directa, però la bola tampoc ha entrat dins la porteria de Fernanda Hidalgo.

El temps de partit reglamentari ha acabat amb el 4-4 al marcador i s'ha hagut de jugar una pròrroga de dues parts de 5 minuts cadascuna. En aquest allargament del partit, el CP Manlleu ha sentenciat la victòria amb dos gols de Maria Díez i un d'Anna Casarramona.

Així, el Cerdanyola CH s'ha acomiadat d'Europa en el primer assalt, mentre el CP Manlleu jugarà la semifinal contral CP Voltregà. L'altra semifinal també la jugaran dos equips de la lliga espanyola: HC Palau de Plegamans i Telecable Gijón. La resta d'equips eliminats als quarts de final són els vinguts des de la lliga portuguesa.

Pròxima competició: Copa de la Reina

El pròxim compromís de les verd-i-blanques serà la Copa de la Reina, que es jugarà del 10 al 13 de juny a La Corunya. El rival del Cerdanyola CH als quarts de final serà el CP Las Rozas.