El Cerdanyola Club d'Hoquei d'Ok Liga no pot evitar el descens

El club cerdanyolenc perd la màxima categoria vuit anys després de l'últim ascens

El Cerdanyola Club d'Hoquei no continuarà a l'Ok Liga femenina la pròxima temporada. L'equip verd-i-blanc no ha pogut evitar el descens després de perdre 4-2 en una decisiva última jornada a la pista del Club Patín Las Rozas, disputada el dissabte 6 de maig. El Cerdanyola CH tanca la temporada en la 12a posició amb 22 punts que no han estat suficients per aconseguir la salvació que ha estat en l'aire fins als últims segons.

L'equip cerdanyolenc arribava a Madrid amb la necessitat de guanyar, empatar o perdre per menys de dos gols per tal d'assegurar-se la permanència a la màxima categoria de l'hoquei patins. També entraven en joc els resultats de rivals directes com l'Igualada Femení o el Bigues i Riells. Així, el partit a Las Rozas va començar amb un Cerdanyola CH endollat i seriós, que va poder fer dos gols en els primers cinc minuts. Primer, Gemma Solé va marcar de penal i, segon, Carla Castro va eixamplar la distància.

L'alegria va durar poc perquè un minut després, i amb pocs segons de diferència, el CP Las Rozas va fer un doblet per establir l'empat. Tot i que les verd-i-blanques se salvaven del descens amb aquest resultat, l'empat va servir a les madrilenyes per agafar embranzida.

Desenllaç cruel

La igualtat es va mantenir tota la primera part, i també tota la segona. A quatre minuts pel xiulet final, Giulia Galeassi va marcar el 3-2 a favor del CP Las Rozas. Malgrat la derrota, el Cerdanyola encara se salvava perquè el Bigues i Riells estava perdent en el mateix moment. Però la història guardava un final cruel per a les verd-i-blanques, que veien com a 19 segons pel final, l'àrbitre els xiulava un penal en contra que Sofía Ramírez transformava en el gol que condemnava el destí del Cerdanyola Club d'Hoquei. A l'altre costat, les locals celebraven un gol vital que feia salvar-se del descens.

Finalment, Cerdanyola CH, CHP Bigues i Riells i Lleidanet Alpicat són els tres equips que descendeixen de l'Ok Liga i la pròxima temporada jugaran a Nacional Catalana. D'aquesta manera, el club cerdanyolenc perd la màxima categoria després de vuit temporades consecutives disputant-la. Durant aquests anys, el primer equip femení verd-i-blanc ha assolit fites com classificar-se per la Final 4 de la lliga europea o jugar una nova final de la Copa de la Reina.

Mario Núñez: "Vam fer una aposta arriscada i no ens ha sortit bé"

El president del Cerdanyola CH, Mario Núñez, ha comentat que no s'esperaven consumar el descens de categoria, però que "l'estiu passat van marxar moltes jugadores per temes econòmics, altres equips els oferien més diners. Des del club vam fer una aposta arriscada i no ens ha sortit bé".

Mario Núñez, qui ha assegurat que la temporada que ve serà la seva última al capdavant del club, és partidari que de cara al futur "no es perdi el cap amb fitxatges de jugadores que no saps si l'any següent es quedaran o marxaran". També ha afegit que "cal enfortir la base amb jugadores de la casa. Es poden fitxar tres o quatre jugadores de fora, però no a totes 10".