El Cerdanyola guanya a l’Atlético Paso i fa un pas més cap a la permanència

Un gol de Boris ha donat la victòria que necessitaven els vallesans per a dependre d’ells mateixos en els dos últims partits

Totes les victòries són bones, però quan la necessites més que mai, l’assaboreixes molt més. La del Cerdanyola per a 1 a 0 davant l’Atlético Paso no només és bona, també és vital per a poder seguir somiant en la permanència i continuar un any més a la Segona RFEF.

Ben bé que ho sabien els homes d’Oliver Ballabriga, que han sortit des del primer minut a mossegar la pilota amb una intensitat pròpia d’una final. Tant és així, que encara estava entrant gent al Municipal de Fontetes, quan Boris ha rematat de cap una pilota que ha acabat al fons de la xarxa, però que l’àrbitre assistent ha anul·lat per fora de joc.

La intensitat dels verds donava a entendre que els primers compassos del partit serien pels locals. Així, una falta picada per Max Marcet a la frontal s’estavellava a la barrera visitant i una canonada d’Adam sortia per sobre el travesser. Però els canaris també avisaven amb una contra al minut 15, en què Zárraga ha hagut de treure una mà providencial al xut de Piera des de l’interior de l’àrea.

El Cerdanyola seguia dominant la possessió però sense crear perill en l’àrea rival. Poques ocasions també per l’Atlético Paso, que veia com el seu davanter centre, Aridane, no acabava de trobar els espais. Precisament, per això Ballabriga ha posat a Noel al centre de la defensa juntament amb Manu Castillo, en detriment de Perone, que s’ha quedat a la banqueta: “Perone és un jugador que ens va molt bé per dalt amb pilotes frontals, però sí que és veritat que avui necessitàvem tenir més velocitat a l’esquena. He posat a Ronald fent un marcatge a l’home amb Aridane i així poder alliberar a Noel”, explicava el tècnic dels vallesans.

Arriba el gol de Boris

La segona meitat ha començat igual que la primera, amb el Cerdanyola empenyent a dalt, però aquest cop sí que han obtingut el premi. Al minut 46 en un servei de cantonada, Boris, que ha estat un mal de cap per la defensa rival durant tot el partit, ha rematat la centrada de Lucas amb un cop de cap creuat al pal dret del porter.

El gol dels vallesans ha arribat d'una rematada de cap de Boris. FOTO: Cerdanyola FC

El gol ha donat pas a uns minuts sense gaire perill de cap dels dos equips més enllà d’alguna jugada de Max Marcet pels locals i de Piera pels visitants. Ja en el tram final del partit, Ballabriga ha donat entrada a Dani Ruiz, Juanan i Padillo, qui ha tingut la millor ocasió per a sentenciar el partit després d’una passada de la mort que no ha trobat rematador.

L’Atlético Paso, però, no havia dit l’última i quan faltaven dos minuts per a arribar al final del temps reglamentari, Piera rematava una pilota centrada per Armiche a prop del pal esquerre de Zárraga que acabava al lateral de la xarxa. Un ensurt que hauria pogut enviar en orris tot el treball dels 90 minuts.

No ha sigut així, i en l’última jugada del partit Adam finalitzava una contra a porteria buida, però que l’àrbitre assistent ha tornat a assenyalar fora de joc, aquesta vegada més que dubtós.

Tot i això, la victòria s’ha quedat a casa, fent que el Cerdanyola surti del descens i es col·loqui dos punts per sobre del Coria, l’equip se situa a hores d’ara en la posició que dóna accés al play-out pel descens a Tercera RFEF.

A dos partits per a finalitzar la lliga, Ballabriga, s’ha mostrat satisfet de la feina dels seus jugadors i ha confessat que “en cas de no haver guanyat, se’ns complicava molt la permanència. El nostre objectiu és arribar a l’última jornada fora del descens”. Ara el Cerdanyola depèn de si mateix per a salvar-se i tot es decidirà en les dues últimes jornades.