El Club Bàsquet Cerdanyola celebra el seu 50è aniversari

El CB Cerdanyola renovarà el seu escut per commemorar els seus 50 anys d'història

El Club Bàsquet Cerdanyola ha arribat al mig segle de vida. El club cerdanyolenc celebra enguany el seu 50è aniversari amb un segui d'activitats i iniciatives commemoratives, com el disseny d'una samarreta especial i la possible renovació del seu escut.

El dijous 21 d'abril es van presentar els actes dels 50 anys del CB Cerdanyola al PEM Guiera, amb la participació de la directiva i jugadors del club, així com de l'alcalde Carlos Cordón i el regidor d'Esports, Oscar Pons.

Mig segle d'història

"En aquests anys, hem aconseguit ser un club reconegut a Catalunya", va assegurar el president de l'entitat, José Maria Blanco, qui va recordar el creixement del primer equip del club. "Històricament, érem un club que estava entre Segona i Tercera Catalana, amb alguna aproximació a Primera", va repassar afegint un reconeixement pel nivell assolit a partir de la temporada 2012-2013 amb l'ascens a Copa Catalunya: "Des d'aleshores no hem baixat de la màxima categoria catalana i n'estem molt orgullosos"

Blanco també va dedicar unes paraules a les persones que formen el club, reconeixent la seva tasca dins l'entitat al llarg dels anys: jugadors, entrenadors i junta directiva. "Fa 11 anys que soc president del club, i ho faig perquè m'agrada i perquè trobo un intercanvi de coses que m'omplen", va destacar.

Imatge renovada

Una de les principals iniciatives que el CB Cerdanyola vol tirar endavant per celebrar els seus 50 anys és la renovació de l'escut del club. El disseny final encara ha de ser aprovat a l'assemblea de socis d'aquesta temporada, però diferents membres del club ja han treballat en un escut actualitzat i amb homenatges als antics logos de l'entitat. El jugador verd-i-blanc Víctor Villarejo va començar a dissenyar un nou escut, i més tard s'hi va sumar Pau Ortega, també jugador del club. D'aquesta fusió ha sorgit una imatge que canvia de forma respecte a l'actual versió i que inclou fragments del primer escut del club i del logo de l'Ajuntament de Cerdanyola, acollint la seva corona.

Nou escut del Club Bàsquet Cerdanyola.

Nou escut del Club Bàsquet Cerdanyola.El capità del primer equip, Genís Tena, va ser l'encarregat de presentar el nou escut, i també el disseny commemoratiu de les samarretes d'entrenament que ja utilitzen els jugadors del club. Es tracta d'una samarreta reversible amb dos dissenys especials. Per una banda, Pau Ortega ha dissenyat una samarreta que homenatja les primeres equipacions del club. Per l'altra banda, Ortega i Villarejo han col·laborat en la creació d'una samarreta que inclou referències a elements i carrers reconeixibles de Cerdanyola, com la plaça de l'Estatut o l'edifici de l'ajuntament.

Samarretes d'entrenament commemoratives pels 50 anys del Club Bàsquet Cerdanyola.

Samarretes d'entrenament commemoratives pels 50 anys del Club Bàsquet Cerdanyola. Actes commemoratius

El CB Cerdanyola també té previst celebrar diferents actes i competicions pel seu aniversari. La Federació Catalana de Bàsquet els ha concedit l'organització de la Final 4 del Campionat de Catalunya Sub 21 Preferent, que es disputarà al PEM Guiera els dies 4 i 5 de juny. També ha facilitat dues xerrades sobre el bàsquet d'alt nivell: una conferència amb l'àrbitre de Liga Femenina, Eva Aresté, i una altra amb l'entrenador del CB Fuenlabrada de l'ACB, Josep Maria Raventós.

El club cerdanyolenc també té en agenda la celebració en família del seu aniversari amb una "jornada de germanor" amb una competició interna en la qual esperen que hi participi la comunitat de persones que formen el club. La jornada es farà a mitjans del mes de juny.

Vista posada en el nou pavelló

El president del CB Cerdanyola també va recordar els espais en els quals ha jugat el club durant aquests 50 anys. Van començar a la pista que tocava a l'antic escorxador amb una pista "que feia mal als genolls dels jugadors", i als anys vuitanta van passar a Can Xarau. Ja entrats els 2000 es van traslladar a Guiera i ara esperen poder jugar al nou pavelló que es construirà a la zona del Riu Sec. Tot i això, encara no s'ha decidit quins clubs es traslladaran a la nova instal·lació.

En referència al nou pavelló, el regidor d'Esports, Oscar Pons, es va mostrar content que pugui ser una realitat en els pròxims anys i va reconèixer que l'Ajuntament té deutes pendents amb les entitats com l'inici de la fase 2 de millora del PEM Guiera. Per la seva banda, l'alcalde Carlos Cordón va agrair la tasca del club i va afirmar que el que "una entitat faci 50 anys és també un èxit per a la ciutat". El CB Cerdanyola va tancar l'acte fent entrega de dues samarretes commemoratives a l'alcalde i el regidor.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.