El Club Bàsquet Femení Cerdanyola aixeca el trofeu de campiones de Copa Catalunya

Les de Pili Bilbao han terminat líders la segona fase de Copa Catalunya i jugaran per l'ascens a Liga Femenina 2

El Club Bàsquet Femení Cerdanyola ja té el trofeu de campiones de Copa Catalunya. El primer equip va rebre la copa i va celebrar el títol amb la seva afició al PEM Guiera, el dissabte 30 d'abril en acabar l'últim partit de segona fase davant del CB Igualada. El pròxim repte de l'equip dirigit per Pili Bilbao és disputar la fase d'ascens a Liga Femenina 2. 

Campiones de Catalunya

El partit de dissabte al PEM Guiera va servir per a reafirmar que el trofeu de Copa Catalunya es quedava a Cerdanyola, tot i que matemàticament ja eren campiones. Es va disputar la sisena jornada de la segona fase de Copa Catalunya davant del CB Igualada, que va cloure amb un resultat de 65-57. En acabar, les jugadores van formar un cercle i van saltar per a celebrar la victòria i el campionat. 

El Club Bàsquet Femení Cerdanyola, campió de Catalunya. FOTO: Nora Muñoz Otero

El Club Bàsquet Femení Cerdanyola, campió de Catalunya. FOTO: Nora Muñoz Otero

En aquell mateix moment va tenir lloc l'entrega del trofeu a càrrec del president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril. Les jugadores van aixecar el trofeu amb emoció tot interactuant amb el públic de la graderia. Al son de We are de champions de Queen, les cerdanyolenques es van fer la foto de club i van continuar celebrant.

Dominant la temporada

La Copa Catalunya Femenina està formada per 19 equips, que inicialment es van repartir en dos grups de 10 equips cadascun per disputar la fase prèvia: una lliga de tots contra tots a doble volta, que el Cerdanyola va concloure el diumenge 6 de març amb victòria davant del CB Granollers. L'equip es va classificar en la primera posició de la fase, aconseguint 34 punts i 16 victòries dels 18 partits disputats. 

Amb aquests bons resultats, les cerdanyolenques van ser reagrupades en el Grup 3 de la segona fase, amb l'equip segon classificat del seu grup i els dos millors classificats de l'altre grup de la fase prèvia. Així, el Cerdanyola ha disputat cinc jornades davant del Cadí Manresa CBF, el CB Igualada i el CB Grup Barna, guanyant tots els partits excepte la primera volta davant de l'Igualada. 

Segons les bases, participaran en la fase d'ascens a Liga Femenina 2 els equips classificats en primer i segon lloc d'aquesta segona fase. Fent el recompte de partits guanyats, a la cinquena jornada de segona fase ja es coneixen els dos equips classificats: el CB Grup barna i el Cerdanyola, que ha finalitzat líder. Les cerdanyolenques van vèncer les barcelonines i necessitaven que Manresa s'imposés a l'Igualada en la jornada cinquena, i així va succeir.

Amb possibilitats d'ascendir

L'entrenadora del CBF Cerdanyola, Pili Bilbao, valora molt positivament el pas del seu equip per Copa Catalunya: "Hem cobert els objectius marcats pas a pas. La primera fase va anar molt bé i també la segona, tenint en compte la complicació per enfrontar-nos a equips molt competitius".  Amb tot, Bilbao creu que el seu equip és candidat a l'ascens: "Un cop arribat a aquest punt, crec que tots els equips tenen possibilitats".  De cara als pròxims partits, el Cerdanyola intentarà consolidar els punts forts del joc i "posar a punt la maquinària" tan física com mentalment. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.