El Club Bàsquet Femení Cerdanyola cau per una remuntada demolidora

Les de Pili Bilbao perden en la 2a jornada de Liga Femenina 2 per 52-74 davant del NBF Castelló

El sènior del Club Bàsquet Femení Cerdanyola no ha superat la segona jornada de Liga Femenina 2, disputada al PEM Guiera aquest dissabte 8 d'octubre davant del NBF Castelló. Les de Pili Bilbao han estat per davant en el marcador durant la primera part, però les visitants han aconseguit remuntar amb un contundent 52-74. El resultat situa les verd-i-blanques en la sisena posició de la classificació amb tres punts.

Primera part per davant

Al primer parcial del partit s'ha vist un Cerdanyola superior de principi a fi, però en cap moment còmode. La diferència ha estat de no més de cinc punts en els primers minuts, mentre que en l'última part del parcial, aquesta ha augmentat. Guiera ha presenciat un equip local agressiu que ha tallat diverses passades i altament encertat a cistella. El resultat del primer terme ho ha reflectit, amb un 22-15.

Les locals han mantingut la superioritat en el segon parcial, arribant a allunyar-se de 10 en el marcador gràcies a una jugada de Iona Garcia, que ella ha iniciat i ella mateixa ha sentenciat amb un llançament de tres punts. En el punt més àlgid del partit per al Cerdanyola, l'equip s'ha mantingut contundent fent passades ràpides en els atacs. Però a la meitat del parcial el percentatge d'encert ha començat a baixar i les rivals s'han acostat en punts. La defensa de les verd-i-blanques ha estat gairebé impecable, limitant les oportunitats de les visitants a llançaments a molta distància. En els últims minuts, el Castelló ha posat contra les cordes les locals arribant a estar tres punts per sota. Finalment, les jugadores han marxat amb 38-32 al descans.

Comença la remuntada

En la represa, els dos primers minuts han estat pausats i sense cap cistella, però el Castelló ha pres la davantera tornant a posar-se a tres punts de diferència. La davallada del Cerdanyola s'ha fet evident passats quatre minuts del tercer parcial: Laura Sòria ha fallat un triple clau, i per una falta personal en contra, les visitants s'han posat per davant en el marcador (38-39). En aquest moment s'ha iniciat un estira-i-arronsa entre ambdós equips, però a causa de petits errors en defensa, el Castelló ha aconseguit consolidar la remuntada. El seu percentatge d'encert a partir d'aquest moment ha estat gairebé del 100%, i a les verd-i-blanques se'ls ha girat el partit en contra. Amb un resultat de 44-58 ha finalitzat aquest tercer període.

El Cerdanyola ha sortit a pista donant-ho tot per la seva última oportunitat de tornar a ficar-se en el partit. Si més no, el Castelló ho ha tingut tot a favor seu aprofitant-se de diverses faltes personals a favor i allunyant-se en el marcador sense posar fre. A les acaballes de l'encontre, el Cerdanyola només havia aconseguit sumar quatre punts, arribant a distanciar-se de més de 20 respecte de les rivals.

Pili Bilbao: "Ens ha faltat ficar punts"

L'entrenadora Pili Bilbao atribueix el resultat a la qualitat de les rivals: "Hem de partir de la base que és un molt bon equip". Segons la tècnica, les verd-i-blanques han sortit "molt ficades en el partit", cosa que les rivals "no s'esperaven" i això els ha permès estar per davant. "Però de mica en mica han anat resolent els entrebancs que els havíem provocat", es lamenta Bilbao. En aquesta roda, el partit se li ha escapat al Cerdanyola, que segons la tècnica ha "defensat molt bé, però ens ha faltat ficar punts, i això no ens ho podem permetre".

L'equip continuarà treballant per polir l'encert a cistella de cara a la pròxima trobada diumenge 16 d'octubre a les 18-15 h al pavelló del Basket Almeda.