Comença una represa gradual de les competicions pels clubs esportius de la ciutat

Les noves restriccions permeten que també competeixin els equips de competicions que donen accés a categories estatals i internacionals

El relaxament de les restriccions per la Covid-19 que es va iniciar aquets dilluns 8 de febrer permet una certa represa de les competicions esportives de l’àmbit català. A més, es permet reobrir els pavellons per entrenar en espais tancats amb limitacions.

Les noves restriccions permeten que també competeixin els equips de competicions que donen accés a categories estatals, internacionals i professionals, les quals s’han de celebrar sense assistència de públic. Fins ara, només competien els equips de categories d'àmbit estatal i internacional. En el cas de Cerdanyola, només competien el conjunt d'Ok Liga Femenina del Cerdanyola Club d'Hoquei, i tres equips del Cerdanyola Fubol Club: l'equip de Segona Divisió B de futbol sala, el de 3a Divisió de futbol i el juvenil de Divisió d'Honor. 

 

Acords entre federacions a l'hoquei patins i el bàsquet

Abans d’aquest canvi de normativa, les federacions catalanes d'alguns esports havien arribat a acords amb les seves homòlogues estatals perquè les categories autonòmiques que tenen equivalents estatals poguessin competir. És el cas de l'hoquei patins i el bàsquet. El primer equip masculí del Cerdanyola Club d'Hoquei ja ha tornat a competir perquè la seva categoria, la lliga Nacional Catalana, ha passat a considerar-se estatal perquè fora de Catalunya és equivalent a altres competicions d'àmbit estatal. Així, la competició ara s'anomena Nacional Catalana/Ok Liga Bronce.

En el cas del bàsquet, la Federació Catalana va anunciar que la categoria de Copa Catalunya passaria a considerar-se estatal i a dur el cognom de Campeonato d'España de Primera División. Així, ja des del mes de gener, els primers equips del Club Bàsquet Cerdanyola i el Club Bàsquet Femení Cerdanyola es preparen per la seva tornada a la competició. 

El CBF Cerdanyola, encabit al Grup 1B, debutarà el 7 de març a al pavelló del Joventut les Corts. Per la seva banda, el CB Cerdanyola, dins el Grup 4, debutarà el dissabte 6 març al PEM de Guiera. Cal recordar que cap dels dos equips va poder obrir la temporada a l'octubre a causa de la pandèmia. 

 

 

Torna el futbol femení

Als tres equips del Cerdanyola Futbol Club que ja estan competint, se sumarà el primer equip femení que disputa la Lliga Preferent. En el seu cas, s'acullen a la l'obertura de les restriccions perquè la seva categoria dona accés a una competició estatal.

La Federació Catalana de Futbol marca el reinici de la competició el 14 de març. El Cerdanyola FC jugarà al camp de l'UE Porqueres el partit corresponent a la jornada 3. A l'octubre, les cerdanyolenques van guanyar el primer partit i van perdre a la segona jornada. 

 

Alguns clubs, com és el cas del Club Handbol Cerdanyola, estan pendents de rebre indicacions de la seva federació per saber quins equips podran tornar a competir.

 

Represa de competicions de la base

Les noves mesures també permetran la represa d’algunes competicions de categories base que donen accés a campionats estatals. Un cas que afecta a l'esport cerdanyolenc és el de la Federació Catalana de Patinatge. S'ha anunciat que, d'acord amb les restriccions actuals, poden treballar amb l'objectiu que el 7 de març es reprenguin les competicions sènior en què, en cas d'ascens, s'accedeixi a una categoria estatal. 

Pel que fa a la base, la represa anunciada pel Comitè Català d’Hoquei Patins (CCHP) inclouria les competicions mixtes Nivell Or Aleví, Infantil, Juvenil i Júnior, les mixtes de Nivell Plata de les mateixes categories i la femenina Juvenil (FEM 17), en les que està previst un Campionat d’Espanya.