Les competicions d'esport català s'aturaran durant 15 dies

L'aturada afecta les competicions d'àmbit català, federades, escolars o privades

La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) ha anunciat que el Procicat aprovarà l'aturada de totes les competicions d’àmbit català durant 15 dies. Els entrenaments es podran seguir fent amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts.

L'objectiu de l'aturada és "contenir els brots de coronavirus", tal com indica la UFEC en un comunicat. La mesura afecta totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, i no afecta les competicions de l'àmbit estatal. En el cas de Cerdanyola del Vallès, no s'aturarien les competicions dels equips d'Ok Lliga del Cerdanyola Club d'Hoquei, de 3a Divisió del Cerdanyola Futbol Club i de l'equip de 2a B de futbol sala del club cerdanyolenc.

La UFEC indica que demà 14 d'octubre, el Procicat confirmarà la mesura dins les restriccions que prepara el govern català per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies. "Les mesures entrarien en vigor abans del cap de setmana, però les federacions catalanes ja assumeixen el seu compromís de reduir les competicions per contribuir a aturar la mobilitat durant els caps de setmana a tot Catalunya", destaquen.

En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha explicat que “l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”.

 

La decisió, "que encara haurà de validar un jutjat, no afectaria els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos, i farà posposar competicions federades, escolars o privades de qualsevol categoria en l’àmbit català", diu el comunicat de la Unió de Federacions. Aquestes competicions ja previstes s’hauran de recol·locar al calendari.

“Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació”, assegura Gerard Esteva, president de la UFEC. “Però hem de deixar clar i ser contundents que l’esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuant per garantir la traçabilitat i aplicat tots els protocols amb SGE i Salut”, afegeix Esteva.

 

Les competicions estatal, sense afectació

Les mesures no afectaran l’esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional. Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que es pugui retornar a l’activitat. “Si en 15 dies no ha millorat la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, que es pugui excepcionar la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país”, ha reblat.