Les competicions esportives tornen a Cerdanyola condicionades per la Covid-19

Els clubs esportius de Cerdanyola comencen les competicions oficials a partir d’aquest 26 de setembre

L’esport de Cerdanyola del Vallès es posa en marxa amb l’inici de les competicions que, com molts altres àmbits de la societat, s’han hagut d’adaptar a les mesures de seguretat davant la Covid-19.

 

Primers partits oficials post-confinament

Aquest 26 de setembre, el sènior femení del Cerdanyola Club d’Hoquei obre la temporada de competicions al pavelló de Can Xarau-Paco Arpide amb el primer partit d’Ok Lliga. Aquest mateix cap de setmana, el sènior masculí d’hoquei també s’estrenarà com a local a la lliga Nacional Catalana, i el conjunt sènior del Club Volei Cerdanyola s’enfrontarà al Frederic Mistral -Tècnic Eulàlia de 4a Divisió.

La resta d’equips sènior de Cerdanyola hauran d’esperar fins al mes d’octubre per començar les competicions. Els últims en iniciar la temporada seran els jugadors del Cerdanyola Futbol Club de Futbol Sala de Segona Divisió B. El 24 d’octubre obriran la temporada a la pista del PEM Guiera contra el FS Pallejà.

 

 

Competicions adaptades

La situació de pandèmia ha provocat que les competicions s’hagin adaptat a una nova realitat. Cada federació va resoldre les competicions de formes diferents després d’una temporada 2019-2020 inacabada. Ara, alguns esports han augmentat el nombre d’equips que formen cada categoria i s’han modificat els formats de competició. En el cas del futbol, la Tercera Divisió que disputa el primer equip ha creat subgrups en el Grup 5 perquè hi ha més equips que l’any passat.

La situació actual també repercuteix en la part esportiva. “És una temporada que quedarà desvirtuada perquè hi ha equips que hauran d’aturar-se perquè s’han de confinar”, destaca el gerent del Cerdanyola FC, Miquel Bonamich. Al Cerdanyola FC han detectat, fins ara, tres casos positius entre els seus esportistes i han posat en marxa el protocol a través del CAP, des d’on es posen en contacte amb les famílies dels companys d’equip perquè puguin fer-se les proves pertinents. 

 

 

Protocols de seguretat

“Hem seguit les directrius de la Federació Catalana d’Handbol i també hem adaptat les normes de seguretat de les instal·lacions del Guiera”, explica la presidenta del Club Handbol Cerdanyola, Eva Escriche. Com l’handbol, la resta de clubs esportius de la ciutat han adaptat la seva activitat als protocols que estableixen les federacions i a les mesures que marca l’Ajuntament. Així, algunes de les mesures més generals són la presa de temperatura, l’ús de mascareta mentre no s’estigui practicant l’esport, recorreguts marcats a les instal·lacions, l’ús de gel desinfectant i la limitació de públic als pavellons. També s’han establert limitacions en l’ús dels vestidors, tal com explica el president del Cerdanyola Club d’Hoquei, Mario Núñez: “En el nostre cas, només fan servir els vestidors els dos equips sènior i els seus rivals. En tots els casos desinfectem l’espai després de cada ús”.

El regidor d’Esports a l’Ajuntament, Óscar Pons, reconeix que la temporada comença amb incertesa i destaca que hi ha realitats, com l’overbooking d’equips al pavelló del PEM Guiera i les necessitats de cada club, que compliquen la gestió. Pons explica que s’han creat grups de comunicació per estar en contacte amb tots els clubs i poder adaptar-se “el més ràpid possible sempre dins les mesures de seguretat”. Des d'alguns clubs també destaquen les despeses, tant econòmiques com de temps, que ha suposat adaptar la seva activitat a les mesures de seguretat.

Preguntat per la manca d'equipaments, Pons reconeix que la situació actual fa encara més evident la necessitat de nous equipaments esportius. "Seguim treballant en aquest sentit i seguim valorant l'aposta per l'esport al carrer perquè a l'aire lliure és molt més segur fer esport", explica el regidor. 

 

El futbol, únic esport amb públic

El futbol és l’únic esport que admet públic a les seves graderies. Seguint un protocol treballat pel Cerdanyola FC i l’Ajuntament, es permet l’ocupació d’una part dels seients de Les Fontetes i La Bòbila. “En els partits a porta tancada, els pares i mares intentaven trobar espais a les tanques per veure els partits”, expliquen des del club. Altres entitats demanen que es faci el mateix a altres instal·lacions, i des de l’Ajuntament apunten que s’està treballant per poder obrir al públic el més aviat possible.