La cerdanyolenca Aroa Berenguel guanya la Cursa del Gall de Sant Cugat

Aroa Berenguel i Francisco Castellano, atletes del Cerdanyola Atletisme i Triatló, van ser la representació cerdanyolenca al podi de la cursa

L'atleta cerdanyolenca Aroa Berenguel va guanyar, el passat 31 de desembre de 2019, la Cursa del Gall de Sant Cugat del Vallès. Berengel, de 16 anys i esportista del Cerdanyola Atletisme i Triatló, va completar els 5 quilòmetres de la prova amb un temps de 18.59. El podi femení el van completar Carla Ràfols Montiel (19.07) i Núria Bota Bàrbara (19.32).

En la categoria masculina, Josep Díaz, de 28 anys i veí de Sant Cugat, va ser el campió amb un temos de 15.44. El podi masculí el van completar Miguel Ángel Balaguer (15.55) i Francisco Castellano (16.05), atleta del Cerdanyola Atletisme i Triatló i conegut pels seus triomfs a la Cursa per Collserola.

Aroa Berenguel va assenyalar estar "molt contenta, guanyant el 31 de desembre i acabar bé l'any. He patit una mica a les pujades però el circuit és pla i es podia corre bé. He vingut a córrer amb el meu pare, l'hem fet junts tota l'estona, i m'ho he passat molt bé".

Més d'un miler d'inscrits

A la Cursa del Gall de Sant Cugat van haver-hi un miler (1.006) d'inscrits, i també hi van haver participants que van prendre part, però sense el xip groc -una de les novetats de la cursa-, que no són visibles en la classificació final de la cursa, en la que van participat amb xip 586 atletes. També es va poder fer caminant, amb un temps màxim de 75 minuts, quan l'organització va donar per finalitzada la prova. 

Aquesta cursa, amb més d'una trentena de voluntaris, va finalitzar amb una xocolatada i coca pels inscrits, i va comptar amb l'actuació dels Geganters i els Diables de Sant Cugat, que van animar als atletes abans de la cursa i van fer l'últim quilòmetre del recorregut.

Manel González, director tècnic de la cursa, va explicar que "ha estat és un èxit. Estem molt contents. El més encoratjador ha estat la resposta de la gent i aquesta participació més lúdica, que era un dels objectius que ens havíem plantejat. Aquesta cursa no la podíem deixar perdre. És una barreja de cursa lúdica-esportiva i, sobretot, en aquesta data tan significativa".