La Cursa per Collserola es consolida un any més amb una edició de rècords

En totes les categories s'han millorat les marques de l'any passat

Tanca la 31a edició de la Cursa per Collserola, la segona que es fa en horari de vespre-nit després de l'èxit de l'any passat. Enguany 500 persones han participat el dissabte 10 de juny en una cursa en la qual dies abans del tancament de les inscripcions, ja s'havien exhaurit totes les places disponibles. 

La sortida ha tingut lloc a les 20 h des del Carrer Pizarro al costat del ZEM Fontetes, tant per als participants de la cursa de 14 km com per als que han decidit fer el circuit de 7,5 km. El grup s'ha endinsat en el camí de Collserola fins que en el quilòmetre 2,5, a l'altura de Can Catà, el circuit es bifurcava cap a la dreta pels participants en la cursa llarga de 14 km i en sentit contrari pels corredors del circuit curt.

Segons el director de la cursa del Club Atletisme i TriatlóRafa Meléndez, "la Cursa per Collserola és una cursa consolidada i que agrada molt perquè no només és una cursa, sinó que és la festa del trail". Això ha quedat demostrat un cop els corredors i les corredores arribaven a la línia de meta i es podien refrescar a la piscina, on ha tingut lloc l'entrega de premis. 

 

Rècord en les marques

Tant en la cursa curta com a la llarga, enguany s'han superat les marques de les edicions anteriors, establint nous rècords. Pel que fa al podi masculí de la cursa de 14 km, Thomas Wilson ha guanyat amb una marca de 0:52:03, superant la marca de l'any passat, que s'havia establert en 53 minuts. En segon lloc, Carlos Herreras ha entrat per la línia de meta en el minut 0:52:58, just per darrere del guanyador; i el tercer classificat ha estat Eric Domingo amb una marca de 0:54:15. 

En totes les categories s'han millorat les marques de l'any passat. FOTO: Guillem Barrera

En totes les categories s'han millorat les marques de l'any passat. FOTO: Guillem Barrera

 

El podi femení de la cursa llarga l'han completat la Cristina Silva, que amb una marca de 0:57:25 minuts ha sigut l'única dona que ha aconseguit baixar de l'hora i superar també la millor marca femenina de l'any passat, seguida de la Cristina Solé amb 1:02:33 i la Gemma Arnau amb 1:03:13.

La primera posició de la cursa de 7,5 km en categoria masculina ha estat per l'Alex Torres, que amb una marca de 0:26:55 ha superat per pocs segons la millor marca de l'any passat. L'han acompanyat en el podi Yago Sánchez amb 0:27:12 i Alex Núñez amb 0:27:17. Tots tres han entrat per la línia de meta de manera molt seguida.

I la victòria en la categoria femenina de la cursa curta ha estat per la Carmen Gómez amb una marca de 0:33:40, superant també per pocs segons la millor marca femenina de l'edició passada. La Júlia Pujol amb 0:34:31 i la Sandra Jiménez amb 0:34:48 han completat el podi.

 

Un pas més cap a la sostenibilitat

Des de l'any passat que els avituallaments de la cursa, que es col·loquen dins la serra de Collserola, són sostenibles. Aquesta edició s'ha apostat per a no generar cap tipus de residu. "Si l'any passat es van treure les ampolles de plàstic, enguany no s'han utilitzat tampoc els gots de cartó, sinó que cadascú havia de portar el seu bidó. Són petits canvis que anem establint, però que són molt necessaris i també ens ajuden a créixer", ha comentat Rafa Meléndez.

85 voluntaris i voluntàries han sigut imprescindibles pel funcionament de la cursa. FOTO: Guillem Barrera

85 voluntaris i voluntàries han sigut imprescindibles pel funcionament de la cursa. FOTO: Guillem Barrera

 

La feina imprescindible dels voluntaris

A banda de la Policia Local, els tècnics de l'Ajuntament i els membres de la direcció del club, 85 voluntaris i voluntàries han sigut imprescindibles perquè la cursa s'hagi completat amb èxit. El director de la cursa ha volgut agrair la feina de tots ells i elles: "sense els voluntaris seria totalment inviable poder fer la cursa, fan una feina increïble", ha afegit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.