La Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3 ja té data

Enguany serà la primera vegada que La Marató de TV3 es dedica a la salut sexual i reproductiva

La UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració i el patrocini d’Applus+ Laboratories, la Universitat de Barcelona (UB) i l'EMD Bellaterra, organitzen la dotzena edició de la Cursa i caminada solidària en suport a La Marató de TV3 el proper diumenge, 17 de desembre, que aquest cop es dedica a la salut sexual i reproductiva. Les inscripcions estaran obertes fins al divendres 15 de desembre a les 14 h.

La dotzena edició de la Cursa tindrà la sortida i l’arribada a la Vila Universitària, al campus de la UAB, i s’hi podrà participar, com cada any, en alguna de les quatre modalitats, amb recorreguts circulars: cursa per a persones amb mobilitat reduïa de 500 metres, cursa d’11,6 km i cursa i caminada de 6 km. La cursa llarga entrarà als carrers de Cerdanyola del Vallès i tant la cursa com la caminada passaran pel Sincrotró Alba.

La Cursa s’adreça a corredors federats, esportistes aficionats, famílies, personal, professorat i estudiants universitaris que, amb la seva participació, volen contribuir a una causa solidària. També s’hi pot participar formant part de l’equip de voluntariat de la Cursa de la UAB o fent donacions que es destinaran també a La Marató.

Durant les 11 edicions anteriors de la Cursa de la UAB hi ha participat una mitjana d’unes 1.500 persones en cada edició, amb un rècord de participació l’any 2019 amb 2.280 persones. Totes elles han contribuït al llarg d’aquests anys, amb el seu esperit esportiu i solidari, a ajudar en la recerca en els diferents àmbits que ha escollit cada any La Marató de TV3.

 

Una cursa més sostenible

Enguany la Cursa vol ser més sostenible que mai i per això ha pres algunes mesures al respecte: es fa una crida a reutilitzar les samarretes de la Cursa d’edicions anteriors (tot i qe es continuarà donant l’opció d’obtenir una samarreta nova per aquesta edició a aquells que ho desitgin); es reduirà l'ús d'ampolles de plàstic d’aigua per als participants i se’ls oferirà aigua amb gots reutilitzables; i es reduirà la impressió de dorsals, i només es lliuraran als corredors.

 

La Marató dedicada a la salut sexual i reproductiva

Serà la primera vegada que La Marató de TV3 es dedica a la salut sexual i reproductiva que, segons els professionals de la salut, engloba el conjunt de patologies que afecten més la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Són malalties que tenen una prevalença de 3 milions de persones a Catalunya i una incidència que s'estima en 210.905 nous casos cada any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.