Debut i triomf del Club Bàsquet Femení Cerdanyola a Super Copa

Les d'Albert Roig s'han imposat aquest dissabte al Joventut Les Corts per 58-49 al PEM Guiera

El primer equip del Club Bàsquet Femení Cerdanyola ha guanyat en el debut de Super Copa Femenina, disputat aquest dissabte al PEM Guiera contra el Joventut Les Corts. Tres punts que ajudaran a cohesionar un equip creat per aquesta temporada de zero. "Hem tingut moments molt bons de joc i de no tan bons, però en general estic molt content", ha valorat el nou tècnic de l'equip, Albert Roig

Primera part: molt igualada

L'encontre ha estat fortament igualat en el primer parcial. Les cerdanyolenques s'han avançat un pèl al principi, però les visitants han empatat a 10 transcorreguts els dos primers minuts. Al Joventut Les Corts li ha beneficiat la seva gran precisió en els llançaments lliures, tot aprofitant-se de tres atacs seguits fallits del Cerdanyola. Ha estat gràcies a la cistella de la pivot Alba Lago que les rivals no s'han marxat lluny en el marcador, tancant el parcial amb un igualadíssim 12-12.

El CBF Cerdanyola en un partit de Super Copa a Guiera. FOTO: Nora Muñoz Otero

Les taules s'han mantingut en el segon parcial de l'encontre, amb un Juventut Les Corts a que ha sumat diversos punts de llançaments lliures. En el 13', les verd-i-blanques han protagonitzat una combinació de qualitat en atac que ha culminat en cistella. Poc després, Lago ha tornat a sorprendre amb un triple que ha tornat a equiparar l'electrònic, aquest cop a 19 punts. Per uns instants, el Cerdanyola ha estat 6 punts per sota, però en l'últim minut del parcial, l'aler Martina Galmes ha definit un llançament de tres punts que ha ajudat a tancar la mitja part per davant en el marcador (29-26).

Segona part: domini verd

A la represa, les d'Albert Roig no han sabut mantenir l'avantatge per massa temps arran d'errors defensius. Tanmateix, en el 23' la base Eva Garcia ha pujat al marcador tres punts molt necessaris i claus per a la victòria. Des d'aleshores les locals han continuat per davant, amb quatre punts d'avantatge en la meitat del tercer parcial. S'ha pogut veure a un Cerdanyola molt enèrgic, disputant totes les pilotes amb ganes i anotant en cada atac durant els últims minuts. El parcial ha tancat fregant la diferència de 10 punts (47-39).

Els últims deu minuts a temps aturat del partit han estat de domini cerdanyolenc, arribant a avantatges de 15 punts de diferència. El resultat final ha estat un 58-49 molt celebrat per l'equip d'Albert Roig.

Equip "en fase de construcció"

En acabar l'encontre, l'entrenador de l'equip Albert Roig ha valorat positivament la victòria en el debut, tenint en compte que es tracta d'un equip "en fase de construcció": "La idea es que s'acabin de conèixer i així podrem apujar més el nivell", ha explicat al TOT. Pel que fa als errors a millorar, Roig ha destacat que falta una millor defensa, "ser més fortes als rebots i tenir més fluides i les idees clares en atac".

Són detalls que l'equip buscarà perfeccionar en el pròxim encontre, el dissabte 23 de setembre a les 17.45 h contra el SESE, club on van jugar la major part del planter del Cerdanyola en la temporada passada.