Derrota ajustada del Club Bàsquet Cerdanyola en un encontre d'infart

El primer equip del Club Bàsquet Cerdanyola cau 79-86 en la 13a jornada de Super Copa Masculina

El primer equip del Club Bàsquet Cerdanyola dirigit per Xavier Riera ha ensumat la victòria en el primer encontre a Guiera després de l'aturada per Nadal. Havent estat la major part del partit avançat en el marcador, finalment el Cerdanyola ha caigut per 79-86 davant del CB Ipsi. Amb una ratxa ja de quatre derrotes consecutives, l'equip es manté últim a la lliga.

Primer quart parell

L'encontre ha començat molt parell, amb un marcador favorable al Cerdanyola per poca diferència. Passat l'equador del primer període, els visitants s'han avançat per un punt després d’una jugada en atac fallida del Cerdanyola que ha acabat en contra i cistella. Després d'uns minuts de poques cistelles i un joc extremadament igualat, Rangel Ramírez ha entrat a pista i ha encistellat amb facilitat gràcies a la seva alçada. Però l'Ipsi ha respost en cada cistella fins al final del primer període, segellat amb un igualadíssim 18-18.

La revelació de Manzanares

Al segon període el Cerdanyola s'ha avançat en el minut 9 a partir d’un error dels rivals que ha facilitat el contraatac. Els següents minuts s'han succeït diverses cistelles a favor d'un equip i l'altre que han mantingut l'electrònic en taules. Transcorreguts sis minuts, els locals acumulaven un avantatge de 4 punts. Però moltes faltes personals li han anat a la contra al Cerdanyola i no li ha estat possible avançar-se. El partit continuava en taules fins que la nova incorporació, David Manzanares, ha anotat un triple que ha permès l'equip respirar. Poques jugades després, el mateix Manzanares ha tornat a encertar un triple. El final del segon període ha servit al Cerdanyola per agafar confiança, tancant-se amb un 44-39.

Es mantenen les taules

A la represa, el Cerdanyola no ha mantingut l'avantatge còmode, i pocs segons després, els visitants han retallat a dos punts de diferència. La bona ratxa ha continuat per l'Ipsi i han pogut empatar i poc després avançar-se. Un triple de Genís Tena ha permès al Cerdanyola tenir un punt a la butxaca en aquest ping-pong de cistelles continuat. Al final, el marcador s'ha congelat durant al 60-58, fins a un segon de tancar el quart, l'Ipsi ha sumat un punt des de tir lliure (60-59).

Es desequilibra la balança

En l'últim quart, el Cerdanyola ha pres avantatge de sis punts, però els visitants han pogut retallar fins a l'empat i la dinàmica dels altres períodes s'ha reprès. Els últims minuts s'han decidit per una decisió arbitral que la banqueta del Cerdanyola ha protestat, quan en un empat del marcador, l'Ipsi ha pogut desnivellar amb tirs lliures. A partir d'aquí, el Cerdanyola ha anat a remolc, i tot i que s'ha mantingut amb pocs punts de diferència, finalment no ha pogut remuntar. El Cerdanyola s'hi veia amb possibilitats, però els visitants han sumat un triple que ja ha rematat el partit.