El Cerdanyola CH és subcampió després de perdre la final de la Copa de la Reina

El Cerdanyola CH és subcampió de la Copa de la Reina després de perdre 3-7 la final contra el Telecable Gijón, actual campió d'Europa

La Copa no va poder tornar a Cerdanyola del Vallès. El Cerdanyola Club d'Hoquei va perdre la final de la Copa de la Reina 3-7 davant el Telecable Gijón, el  24 de frebrer al Pavelló Olímpic Municipal de Reus. En un partit exigent, les verd-i-blanques van lluitar fins l'últim minut, però les asturianes van ser superiors.

Marta Piquero, qui va ser escollida MVP de la Copa, va obrir el marcador pel Gijón al minut tres provocant un rebot que va sorprendre la portera del Cerdanyola. Les asturianes van començar el partit pressionant amb força, però l'equip cerdanyolenc va reaccionar ràpidament amb un gol de Gemma Solé, una de les jugadores revelació de la Copa d'enguany. Al minut 15, per única vegada en tot el partit, el Cerdanyola es va posar per davant al marcador 2-1 amb un gol de Noëlie Paredes des del mig de la pista.

Un temps mort després, però, el Telecable Gijón va capgirar el resultat en només tres minuts: María Sanjurjo va establir l'empat al minut 19 i al 21, Sara Roces va guanyar l'avantatge amb dos gols seguits, signant el 2-4. El 'Sarda' va patir els petits errors en defensa que van facilitar la feina a un Gijón que va seguir pressionant en un final de la primera meitat embogit.

Amb la represa, Mariona Surós va aturar un penal en contra llençat per la campiona del món, Tasha Lee. El cinquè gol del Gijón, però, va acabar arribant al minut 37. La jugadora de 17 anys, Sara Roces, va signar un hat-trick marcant el 2-5. Amb el partit coll amunt, el 'Sarda' va tenir la següent ocasió més clara de falta directa. María Sanjurjo va veure la targeta blava deixant al Gijón en inferioritat, i Elena Lolo va aturar el xut de falta directa de Gemma Solé.

A partir d'aleshores, el partit va ser del Gijón. El Cerdanyola seguia lluitant per la remuntada però l'experiència i qualitat de les jugadores asturianes mantenia el domini al costat del Gijón. Marta Piquero va fer el 2-6 al minut 43 i, dos minuts després, Júlia Canal va entrar a pista per revolucionar el joc del 'Sarda' i fer el 3-6 de l'esperança. Tot i això, no va ser suficient per retallar més distàncies, sobretot després del gol de Sara Roces a tres minuts pel final que sentenciava la victòria de l'equip asturià.

La botzina final i el 3-7 al marcador van proclamar campió al Telecable Gijón per quarta vegada. El 'Sarda', per la seva part, assoleix una nova fita havent arribat a segona final de la seva història. Des de la plantilla del Cerdanyola asseguren sentir-se orgulloses per haver arribat a la final eliminant pel camí a dos dels equips gran de la categoria, el CP Manlleu i el CP Voltregà