Una empresa de Cerdanyola crea una aliança amb el Barça

La companyia Onalabs col·laborarà amb el club blaugrana per la comercialització i millora del dispositiu Onasport

L'start-up cerdanyolenca Onalabs ha creat una aliança amb el Futbol Club Barcelona per a impulsar el dispositiu Onasport. L'empresa, fundada al 2016 i situada a l'avinguda del Parc Tecnològic, es dedica al desenvolupament de dispositius mèdics capaços de llegir, mesurar i monitorar paràmetres físics i bioquímics de la pell a través de la suor.

Segons ha explicat VIA Empresa, Onalabs ha fet una ampliació de capital d’1,8 milions d’euros, la qual cosa li ha permès multiplicar per dos la seva valoració en el termini d’un any i, a la vegada, anunciar la incorporació a l'accionarat del Barça Innovation Hub (BIHUB), com a soci estratègic.

Aquesta aliança, a més de contribuir a l'impuls nacional i internacional de la companyia cerdanyolenca, permetrà a ambdues entitats col·laborar en la comercialització del dispositiu Onasport i en la seva millora per a l'optimització de l’entrenament esportiu i la prevenció de lesions.

L’Onasport és un aparell en format de banda pectoral que mesura a través de la suor, de manera no invasiva i en temps real, els nivells de la fatiga muscular, la sudoració i la deshidratació dels esportistes. Unes dades de gran valor pels esportistes, que serveixen per planificar òptimament els entrenaments i per aconseguir així una major eficiència muscular.

 

Una aliança per a millorar en innovació

Tal i com ha explicat la CEO d'Onalabs, Elisabet del Valle: "estem convençuts que l’entrada com a soci del Barça Innovation Hub ens permetrà fer una aliança disruptiva per reforçar el coneixement i lideratge en aquesta àrea, i que representarà l’inici de grans canvis i nous paradigmes en l’entrenament i monitorització de la salut esportiva".

En aquest mateix sentit, el president del Barça, Joan Laporta, s'ha mostrat satisfet per l'entrada d'Onalabs al Club: "ens permet aprofundir en un àmbit tan rellevant com la recopilació de dades biomètriques dels nostres esportistes, informació crucial per optimitzar els entrenaments i millorar la preparació física dels nostres jugadors i jugadores".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.