Es recupera la 15a Cursa dels Poblats Ibèrics per Collserola

La cursa se celebrarà el 3 de setembre després d'ajornar-se a causa del risc d'incendi a Collserola

La 15a edició de la Cursa dels Poblats Ibèrics estava programada el 16 de juliol però llavors l'aplicació del Pla Alfa 3 per risc d'incendi al municipi va fer que se suspengués qualsevol activitat de risc al Parc de Collserola, entre aquestes la cursa dels Poblats Ibèrics. Finalment, la competició es va traslladar al 3 de setembre, data en la que se celebrarà tal i com estava prevista al juliol. Així, la cursa organitzada pel club CIMS tindrà dos recorreguts i el tradicional dinar posterior a la Piscina de Montflorit. 

Dos recorreguts

L’edició d’aquest 2022 tindrà dues curses circulars, una de 15,5 km i 600 m de desnivell positiu i un altre de 10,5km i 425m de desnivell positiu. 

Els dos recorreguts passaran per carrers del barri de Montflorit, camins de Collserola i per jaciment iber de Ca n’Oliver. Ambdues curses començaran i acabaran al Centre Cívic Montflorit. Els participants de la cursa llarga sortiran a les 8.30 h i els de la curta, a les 9 h. 

Els premis es lliuraran a partir de les 12 h i al final de les curses, es farà un avituallament especial amb botifarrada i accés a la piscina municipal. Els infants també podran participar en curses pels carrers de Montflorit i el Centre Cívic serà el centre de recollida i entrega de dorsals.

L’organització de la Cursa va a càrrec del CIMS Cerdanyola i compta amb la col·laboració del Museu d’Història i la prova passarà pel Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. Des del museu es prepararà un tram del jaciment perquè les persones esportistes i el públic puguin gaudir d’un dels indrets privilegiats de la cultura ibèrica de la ciutat. Simultàniament es preparen els obsequis per a tots els infants participants en la cursa. També col·laboren en l’organització la FEEC (Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada), l’entitat veïnal de Montflorit i el Bar Restaurant Montflorit.

Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

El poblat de Ca n’Oliver és un assentament ibèric aristocràtic que va estar habitat entre el 525 i el 50 aC, clau per comprendre l’organització del territori laietà durant l’època ibèrica. El jaciment té una superfície de 2 hectàrees i s’excava de forma gairebé ininterrompuda des del 1986. Després d’una llarga campanya i de la restauració i museïtzació de les restes arqueològiques per fer-les entenedores als visitants, al 1999 es va obrir al públic i es va incorporar de la Ruta dels Ibers, un projecte de turisme cultural promogut pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Després de més de 20 anys de recerca arqueològica, de la museïtzació i adequació de les restes i de la reproducció de tres edificis ibèrics, actualment es poden visitar més de 6.000 m2 del jaciment i comprendre’n les característiques i l’evolució. La visita al jaciment permet veure restes constructives de totes les fases del poblat, elements de la muralla, la trama urbana i la gran àrea d’emmagatzematge. La passejada pel poblat és una porta oberta al passat, a la història d’aquest assentament i a la vida quotidiana dels seus habitants.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.