Esther Murat, del CBF Cerdanyola: "Cada dia intento donar el màxim de mi mateixa"

Entrevista a la jugadora del Club Bàsquet Femení Cerdanyola, Esther Murat, màxima anotadora de la categoria Super Copa Femenina

L'Esther Murat ha fitxat aquesta temporada 2023-2024 pel Club Bàsquet Femení Cerdanyola, després d'haver jugat tres temporades a l'AB Premià, una al CB Boet Maresme Mataró i 15, des de l'escoleta, a l'UE Esprotiva Mataró. Aquesta és la seva vintena temporada, i vestint el verd ha aconseguit per primer cop ser MVP de la categoria Super Copa Femenina, havent anotat 155 punts des de la primera jornada. 

Està satisfeta amb el canvi de colors? 

Estic contenta. Venia de noves a un equip format a mitjan juliol, completament nou, sense conèixer l'entrenador, totes les jugadores som noves... I crec que no se'ns està donant malament la cosa, de fet força bé.

L'equip compta amb un planter completament renovat. Com s'estan adaptant unes a altres? 

A mi m'ha fet il·lusió venir a jugar al Cerdanyola per retrobar-me amb una de les meves millors amigues de tota la vida, la Paula Moreno, i amb molta gent que coneixia de nom i de vista. Crec que el fet de ser molta gent nova també ens dona l'oportunitat de començar de zero. Ha costat, encara costa, és molta feina, però dia a dia i entrenament a entrenament anem fent i a poc a poc ens anem coneixent més.

Se sent còmode al club?

La veritat és que molt. És un club molt acollidor, només de secció femenina on cuiden a tothom moltíssim. Em sento molt ben acollida per tot el club. Són gent molt ficada amb les jugadores i al final, en ser un club petit, ens coneixem tots, i això és maco. Que la gent es preocupi per tu quan no et coneixen de res, això és magnífic. 

"Em sento molt ben acollida per tot el club".

L'equip es troba setè, a la meitat de la taula. Com valora l'inici de temporada?

Perfecte no hi ha res, les coses com són, però tenint en compte que som un equip fet, on ha arribat tothom, podríem dir, de rebot. Tenint en compte això, faig un balanç bastant positiu. Òbviament, hem perdut partits que podríem haver guanyat perfectament, alguns els hem competit i al final se'ns han escapat, però és això, ens hem d'acabar de conèixer, hem d'aprendre i hem de créixer. Ara que estem a mitjan temporada ens adonem que tenim moltes coses guanyades, la manera de jugar d'ara en comparació a tres mesos enrere no s'assembla en res. Aquesta evolució ens acabarà donant més fruits.

En quins aspectes ha evolucionat l'equip?

En el joc col·lectiu. A principis de temporada, com que no ens coneixíem, eren tot jugades molt tancades, amb moltes opcions d'1 per 1 i de moltes qualitats individuals. I jo crec que ara hem après a predir on estarà la companya, el joc en equip és molt més fluid i la pilota es mou més de pressa. Ara trobem més opcions perquè ens coneixem més, i hem deixat de banda funcionar a partir d'instruccions.

Quin és el vostre punt fort?

Jo crec que el punt més fort que tenim entre nosaltres és la confiança. És molt complicat que la gent confiï en tu en un equip on no coneixes a ningú, i crec que això ho tenim totes. Confiem en nosaltres i en el que fem, i crec que això és una gran virtut que tenim que durant aquest temps ens ha ajudat molt.

"E​​​​l punt més fort que tenim entre nosaltres és la confiança".

Vostè ha estat la màxima anotadora de la categoria fins al moment. Com explica la seva bona ratxa personal?

La veritat és que sí que estic fent bona temporada, de fet és l'any que en l'àmbit de números estic destacant més. També és veritat que tenim una manera de jugar que pel meu estil de joc m'afavoreix molt. A més, tinc unes companyes molt generoses; només es veu qui fa molts punts, però al darrere hi ha la gent que defensa, gent que lluita, gent que la passa, gent que fa un bloc perquè tu puguis fer... I tot i que, no ens enganyarem, m'estic esforçant molt i cada dia intento donar el màxim de mi mateixa per a oferir el millor de mi a l'equip, tant el staff com les companyes són molt generoses en el sentit de cedir-te l'oportunitat de fer punts si et veuen endollada.

El percentatge d'encert caracteritza el seu joc?

No, precisament no. Jo sempre he sigut una persona molt lluitadora, que ho donava tot, que es tirava a terra si calia, si calia qualsevol cosa, hi era. I la veritat és que amb molt d'esforç vaig fent cosetes. El fet de sentir-me tan ben acollida per la gent i sentir aquesta confiança també em donen ganes de donar una mica més. En ser una exterior alta i ràpida, físicament tinc qualitats que em permeten fer molts punts, però al final, tampoc he estat mai una persona destacada per fer molts punts, i ara mira. Igualment, estic intentant mantenir les qualitats que em defineixen, com l'agilitat en la passada o la defensa.

La cinquena jornada va enfrontar el Cerdanyola amb l'AB Premià, el seu antic equip. Com va viure l'encontre?

Va ser un dia dur i complicat perquè no són només excompanyes, són amigues meves. A més l'any passat a Premià vam tenir la Final a 4 i va ser molt emocionant. El partit va ser difícil de gestionar emocionalment per això, però al final jo sempre dic que a pista no hi ha amigues, es juga a bàsquet amb l'objectiu de guanyar. Jo vaig intentar donar tot com sempre i al final ens vam emportar el partit de poc.

​​​​​​"Volem, primer, gaudir jugant a bàsquet, i segon, estar el més amunt possible".

De cara al 2024, podem esperar que la ratxa de l'equip vagi en ascens?

No sé com acabaran les coses, però nosaltres des del primer dia hem tingut molt clar que volem, primer, gaudir jugant a bàsquet, i segon, estar el més amunt possible a lliga. No tenim un objectiu concret en termes de posició a la lliga, però sí que volem fer un bon joc, trobar-nos cada cop més còmodes a pista i que això ens porti on ens hagi de portar.

Es visualitza vestint durant més anys el verd?

Si he de respondre ara mateix et diria que sí. Al final és un lloc on m'han acollit i m'han tractat molt bé, des de tot el staff fins a totes les companyes, que m'han donat aquesta confiança tan difícil de trobar. Nosaltres no juguem a bàsquet per professió, sinó per gaudir i passar una bona estona, i això ho he trobat al Cerdanyola.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.