Èxit de participació en la Primera Festa de l’Esport Inclusiu a Cerdanyola

Més de 200 persones participen en una festa que ha ajuntat diverses associacions culturals i esportives de la ciutat

La primera Festa de l’Esport Inclusiu s’ha desenvolupat en un ambient festiu i en què la ciutat de Cerdanyola s’ha convertit en la primera ciutat a organitzar un acte d’aquestes característiques. Les diverses entitats esportives de la ciutat s’han ajuntat per a poder dur a terme una jornada d’allò més emotiva en què els participants han pogut gaudir de futbol 3x3, bàsquet adaptat, slalom, crossfit, tennis taula, cross inclusiu i cadires Joëlette.

Tots i totes les participants havien de fer almenys tres d’aquestes proves per tal d’aconseguir la medalla que commemora l’assistència a la festa. Una de les proves que més èxit ha tingut, ha sigut la prova del circuit d’atletisme, en què els participants havien de córrer 50 metres llisos. A la pista de cross inclusiu també hi ha hagut una prova en què els participants s’havien de tapar els ulls per a saber el que és córrer sense vista. La Gisela, del Cerdanyola Atletisme i Triatló i voluntària a la festa, ha comentat que l’hi ha agradat l’experiència, perquè “aporta uns valors diferents a l’esport dels que estem acostumats”.

La idea de la Festa de l’Esport Inclusiu va sorgir del Sindicat de Mares de la Diversitat Funcional, qui van fer per primera vegada una cursa inclusiva a Cerdanyola el 2021. A partir d’aquest moment, l’ajuntament es va interessar per a dur a terme un acte que englobés a més entitats. En aquest sentit, el regidor d’esports, Óscar Pons, ha remarcat que “cal normalitzar que l’esport inclusiu formi part del subconscient esportiu de la gent”, i Conchita Coca, del Sindicat de Mares de la Diversitat Funcional, s’ha mostrat amb esperança que “se segueixi fent la Festa de l’Esport Inclusiu cada any i que s’expandeixi també a altres ciutats”.

Els participants van gaudir de futbol 3x3, bàsquet adaptat, slalom, crossfit, tennis taula, cross inclusiu i cadires Joëlette
Els participants han pogut gaudir de futbol 3x3, bàsquet adaptat, slalom, crossfit, tennis taula, cross inclusiu i cadires Joëlette

 

D’altra banda, Montse Nieto, també del Sindicat de Mares de la Diversitat Funcional, ha agraït que l’ajuntament agafi la iniciativa de l’organització: “això li dóna una garantia de que sigui un primer pas de cara als anys vinents”, i ha afegit que “l’objectiu d’aquesta festa és que l’esport inclusiu es visibilitzi i que Cerdanyola acabi sent una ciutat inclusiva en tots els àmbits”.

La Festa de l’Esport Inclusiu, que ha comptat amb el Mag Igor com a presentador estrella, ha acabat amb música i balls per a tothom i s’han repartit medalles a totes i tots els participants i assistents de la festa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.