Genís Tena: "El bàsquet era un dels motius que més em frenava a marxar"

El capità durant 12 anys del primer equip del Club Bàsquet Cerdanyola, Genís Tena, deixa el bàsquet i marxa a viure a Austràlia

El bàsquet ha estat l'esport estrella de Genís Tena des de ben petit, però després de 21 temporades al Cerdanyola, 15 al primer equip i 12 de capità, ha decidit deixar-ho per a marxar a viure 10 mesos a Austràlia. "Durant una època em vaig sentir molt angoixat. Vaig pensar en com podria canviar d'aires", explica, destacant que va ser dur fer les classes online a l'institut on treballa. Alguns coneguts que havien marxat li havien parlat bé del país i, després de deliberar-ho, va decidir fer el pas de tramitar el viatge amb la seva parella.

"No sé si quan ho deixi el trobaré a faltar o no, si m'agradarà tenir els caps de setmana lliures o no...".

Avui en dia, el bàsquet continua sent el seu hobbie preferit, però per a Tena és encara una incògnita si ho recuperarà quan torni: "Porto jugant a bàsquet des que tinc memòria i no sé si quan ho deixi el trobaré a faltar o no, si m'agradarà tenir els caps de setmana lliures o no...".

En el cas que decidís continuar, ho faria de bon grat tant en el primer com en el segon equip mentre pogués continuar jugant a bàsquet al Cerdanyola. Sí que té clar, però, que mai deixarà l'esport: "El meu dia a dia està molt arrelat a fer activitat física del tipus que sigui". A banda del bàsquet, fa CrossFit, gimnàs i ajuda la seva parella amb entrenaments personals. "De segur que en un país com Austràlia on es pot fer surf i altres activitats, continuaré fent coses", afegeix.

"Ara mateix tinc 33 anys i perdre un any de bàsquet... aquests ja no es recuperen".

Tena marxa tranquil deixant el club i l'equip en bones mans, tot i que abandonar el bàsquet és un dels motius que més el frenaven a marxar: "Ara mateix tinc 33 anys i perdre un any de bàsquet... aquests ja no es recuperen". És un tema que el preocupa, ja que en aquesta edat "s'acosta la retirada". Igualment, confia en l'equip que es queda: "Aquest any hem tingut un equip molt maco i hi ha una bona pinya".

Pel que fa al final de temporada, l'excapità creu que la punxada de l'equip en la recta final cap a l'ascens es va decidir per "petits detalls": "El calendari no ens va afavorir. Vam jugar el primer a casa i tres consecutius a fora, i en general en aquesta lligueta s'han guanyat pocs partits a la pista del rival". En aquesta dinàmica d'estar 1-3 en contra, el fet de remuntar se'ls va complicar. Igualment, considera que tot "són excuses", que l'equip no va ser "millor que la resta", destacant que tots els rivals eren "molt forts".

"Ha sigut el primer any que hem tingut una lliga completa, amb molts partits, molta competitivitat i en general estic molt satisfet".

.Malgrat tot, Genís Tena fa una valoració molt positiva de la temporada, tenint en compte que en els darrers anys la lliga s'ha acabat molt abans. "Ha sigut el primer any que hem tingut una lliga completa, amb molts partits, molta competitivitat i en general estic molt satisfet", afirma. A més, Tena està content de deixar el club havent aconseguit un percentatge elevat de jugadors de la cantera de Cerdanyola: "Veure que molts nens que jo he vist créixer i fins i tot he entrenat, ara són companys d'equip i jugadors importants, per a mi és un goig", conclou.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.