La 5a Fira de l’Esport canvia d’espai i es torna a celebrar al setembre

L'edició d'enguany se celebrarà al CEM Can Xarau, el diumenge 15 de setembre de 10 a 20 hores

Enguany, la 5a edició de la Fira de l'Esport canvia d'espai i de dates. La Fira se celebrarà el proper diumenge 15 de setembre, de 10 del matí a 8 del vespre, al Complex Esportiu Municipal de Can Xarau (CEM Can Xarau).

A més, gràcies a aquest canvi d’ubicació, a l’oferta d’activitats s’hi sumaran tres incorporacions d’entitats esportives consolidades: el Club de Patinatge Artístic de Cerdanyola, el Cerdanyola Club d’Hoquei i el Club Gimnàstica Rítmica Cerdanyola, que enguany no nomes tindran carpa sinó que també oferiran actuacions.

Segons explica l'Octavi Moreno, president de l’Associació de l'Esport de Cerdanyola (AEC) i organitzador de la Fira durant els seus 5 anys d’història, el canvi del juny al setembre es deu a que “durant les últimes dues edicions sempre havia plogut i havia costat tirar endavant la Fira en aquelles dates, ja que coincidia que feien la fira de comerciants el cap de setmana següent i sempre hi havia problemes per promocionar-ho”.

L'edició del 2017 va ser una fira passada per aigua| Club Tennis Cerdanyola L'edició del 2017 va ser una fira passada per aigua| Club Tennis Cerdanyola 

A banda, Moreno comenta que hi ha opinions dispars entre les entitats participants respecte quin és el millor moment en què realitzar la Fira,  ja que al juny “anava be a la majoria de clubs esportius, ja que d’aquesta manera podien captar nous jugadors quan encara no havien tancat els equips de cara a la següent temporada”. En canvi, “al setembre els anava millor als gimnasos i altres entitats per captar nous membres, ja que les seves matrícules es realitzen a principis de curs”, segons detalla Moreno.

Respecte al canvi d’ubicació de la fira del Parc del Turonet i part del passeig d'Horta al CEM Can Xarau, Moreno manifesta que a els assemblees d’organització de la Fira van estar valorant els problemes d’espai al parc per encabir tantes activitats, alguna entitat va comentar de fer-ho al Xarau. “A la resta ens va semblar molt bona idea: és mes còmode perquè té espais més preparats per les activitats esportives, el que ens permet augmentar l’oferta d’activitats, i a més compta amb espais coberts que ens salvarien en cas de pluja”, segons valora el president de l’AEC.

 

Els espais de la Fira

Del conjunt d’instal·lacions del CEM Can Xarau, diumenge 15 de setembre la Fira emprarà la plaça de davant del pavelló, el pavelló PacoArpide, Boina, la pista verda, el gimnàs municipal i, “si es pot”, la piscina coberta, el carrer que va paral·lel al pavelló (carrer de les camèlies), i “per a l’activitat de karts, i el rocòdrom/ tirolina s’ha de reservar un espai annexcom pot ser el carrer Camèlies entre Carrer Santa Anna i carrer de la Malesa”. A més, coincideix que l’hoquei comença la lliga i es probable que hi hagi un partit de l’equip el mateix dia de la Fira al pavelló.

 

Plànol de la distribució d'espais de la 5a Fira d'Esports | Associació d'Esports de Cerdanyola

Plànol de la distribució d'espais de la 5a Fira d'Esports | Associació d'Esports de Cerdanyola

Les activitats previstes

Els organitzadors esperen poder comptar amb activitats tant de competició, de lleure i dexhibició. Les activitats previstes són: Futbol sala 3x3, bàsquet i handbol, concurs de triples i penals en una pista multifuncional, també un espai per bàdminton, voleibol, tennis, escacs gegant, rocòdrom i tirolina, petanca, circuit karting infantil, pista patinatge, hoquei i CrossFit.

A més, a l’escenari és previst que es facin exhibicions de judo, taekwondo, arts marcials, balls i zumba. En total, pel moment a la Fira estaran representades al voltant de 20 especialitats esportives.

Respecte a la filosofia de la fira, Moreno ressalta que sempre han volgut comptar amb la major diversitat d’esports. I és que, entre els objectius de la fira, destaquen: consolidar la proposta com un espai de promoció de l’esport de competició, lleure i escolar de la ciutat; assolir una participació superior als 30 expositors representant una trentena d’especialitats esportives i assolir una assistència de públic superior a les 3.000 persones, xifra que es van assolir en les edicions anteriors.

“Preparant l’edició d’enguany, de moment cap entitat ens ha dit que no vulgui participar”, sentencia Moreno.