Laura Gómez i Carles Marín, guanyadors de la 10k Milles de Cerdanyola 2022

El nou escenari de la cursa, el Parc Xarau, ha estat un èxit per l'amplitud d'espai que ha acollit 1.000 atletes

La 34a edició de les Miles de Cerdanyola s'han celebrat aquest dissabte 19 de novembre en un nou espai: el Parc Xarau. Un miler de participants de totes les edats han estat preparats a les 18.30 h i a les 20 h per a les sortides de les quatre curses infantils i les dues adultes la 5k i la 10k. 

La participació de la cursa organitzada pel club Cerdanyola Atletisme i Triatló i l'Ajuntament ha estat 80 persones més baixa que la passada edició. Tot i això, l'organitzador Rafa Meléndez n'està satisfet: "Aquest cap de setmana hi havia tres curses més i l'Ultra Trail de Collserola. Tenint això en compte, estem contents". A més, ha estat un èxit la nova ubicació, que malgrat no ser tan cèntrica, dona més espai: "Al centre era una mica estressant i els canvis de recorregut han agradat als corredors", segons Meléndez

Quatre circuits infantils

Les Milles han fet el tret de sortida a les 18.30 h amb la cursa més tendra, la Mini Milla, un recorregut de 250 m per a infants nascuts entre el 2016 i el 2019. A aquesta l'han seguit les curses de ½ Milla, ¾ Milla 1 Milla. En tot moment el speaker ha amenitzat la trobada esportiva interactuant amb la canalla i amb les famílies, tot provocant moments d'humor. Tots els infants participants han rebut una samarreta i una medalla de la cursa, que no era classificatòria. 

Milles de Cerdanyola 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Milles de Cerdanyola 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero


Pòdium de les curses 5k i 10k

A les 20 h s'ha fet la sortida de les curses 5k i 10k alhora; els participants en la cursa curta han fet una volta al recorregut, passant per carrers principals com l'avinguda Primavera o Catalunya, i els de la cursa llarga han fet dues voltes. La sortida d'adults s'ha animat amb una onada del públic i un càlid aplaudiment just abans de sonar la pistola.

Milles de Cerdanyola 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Milles de Cerdanyola 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero


16 minuts i 39 segons més tard ha travessat la meta el guanyador de la cursa de 5k, el cerdanyolenc Fernando Ruiz de Pedro. Daniel Ratera (16:44) i Bernat Ollé (16:46) l'han acompanyat en segona i tercera posició en el que ha estat el pòdium més ajustat de la nit. En la classificació femenina, Joana Minguet (20:29) s'ha penjat al medalla d'or, seguida de Carlota Gumbau (20:35) i Shania López (20:44), totes dues de l'AT Cerdanyola. 

En la categoria de 10k femení, Laura Gómez, de Barberà del Vallès, ha estat la triomfadora per tercer any consecutiu, amb un temps de 35:10 molt superior a les seves rivals. La ripolletenca Irene Fuertes ha quedat en segona posició passant la meta en el minut 38:17, i Laia Cuervo (42:14) ha estat la tercera. Carles Marin (33:52) es va penjar l’or en la classificació masculina, seguit d’Uri Rocher (33:58) i Yago Sánchez (34:16).

Una "festa de l'atletisme"

La jornada ha sigut tot un èxit per al club, a qui fa especial il·lusió que el nombre d'infants participants s'hagi mantingut respecte la passada edició, la de 2019: "Les Miles és una festa de l’atletisme on pot participar tota la familia des que vam canviar la normativa", afirma Rafa Meléndez referint-se a que ara els infants no competeixen entre sí i igualment reben premi, la samarreta i la medalla.

Milles de Cerdanyola 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Milles de Cerdanyola 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.