El Cros Ciutat Cerdanyola assoleix l'èxit amb més de mil inscrits

El Cros Ciutat Cerdanyola ha aconseguit ser seu del Gran Premi Català de Cros i ha doblat la xifra de participants de l'edició anterior

El diumenge 20 d’octubre s’ha celebrat la 21a edició del Cros Ciutat Cerdanyola. Un any més, el Club Esportiu Cerdanyola Atletisme i Triatló ha organitzat 17 curses adaptades a totes les categories d’esportistes. Així doncs, amateurs, federats, escolars i fins i tot, els més menuts han pogut participar en la inauguració d’aquesta nova temporada de cros català 2019. L’esdeveniment s’ha dut a terme al Parc Tecnològic del Vallès durant tot el matí.

Rafa Meléndez, un dels organitzadors, afirma que la diferència d'aquesta edició amb les altres, és que ha assolit un objectiu que intenten obtenir fa 4 temporades. "Hem aconseguit ser seu del Gran Premi Català de Cros." Dins del calendari de cros de la Federació poden haver-hi entre 30 i 35 proves i només 6 d'elles són seleccionades partint de criteris com el d'una excel·lent planificació. "Això dispara la participació i l'ambient, vam tancar les llistes amb 1.030 inscrits", explica Rafa. 

El tret de sortida s’ha donat a les 9 h amb les categories Màster 1, Màster 2 i Open, amb el circuit D, el més llarg, i amb els esportistes esperant impacients darrere l’arc de partida. Només vint minuts després, els primers atletes començaven a arribar a la línia de meta. 

 

Els guanyadors i guanyadores absoluts d’aquesta primera cursa han estat Manuel Ochoa Fernández (19:55), emportant-se l’or. En segon lloc el cerdanyolenc Fernando Ruiz de Pedro (19:56) i, fent tercer, Albert Dausà Rodríguez (20:10) en la categoria masculina.

Els guanyadors de la categoria màster 1 Masculí

En la categoria femenina, i amb un temps de 17:49 minuts, Carmen España Manzano s’ha emportat la primera posició. La plata ha estat per Caterina Toscano Martínez (18:11) i el bronze per Laura Bruno Gracia arribant als 18:59 minuts. 

Les guanyadores de la categoria Open Femení

Fernando Ruiz de Pedro, de l'AT Cerdanyola, tot i que ha quedat segon en la classificació absoluta, ha resultat primer en la seva categoria, Màster 1 Masculí. “Ha estat un circuit de cros molt vistós i la pluja del vespre ha acompanyat a tenir un bon terreny per córrer”, afirma l’atleta. "És el primer cros de la temporada, ara es tracta d'anar sumant", explica Fernando amb relació a Lliga de cros.

Les dues cerdanyolenques Meritxell Larred i Merche Comino també han fet pòdium dins la seva categoria i declaren estar sorpreses amb el resultat "ja que, en ser una prova de caràcter puntuable, el nivell havia de ser molt alt". 

Al llarg del matí han anat succeint les curses de les categories Sènior, SUB23, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8 i Menuts. En total, han estat 17 les curses realitzades durant el matí, però han estat vuit les que han puntuat pel Gran Premi Català de Cros. 

 

Rafa Meléndez explica que enguany també s'hi han apuntat clubs d'arreu de Catalunya: "A banda de tenir en compte la gran participació, també s'ha de valorar la implicació de tots aquests clubs". Sense dubte, aquesta edició del Cros Ciutat ha estat tot un èxit, les xifres d'inscrits i de clubs participants han doblat les de l'any anterior, sent 686 inscrits l'any passat i 21 clubs inscrits el 2018 a 47 clubs enguany. 

Els guanyadors absoluts de les proves puntuables

Categoria SUB16 Masculí: Pol Fernández Hernández (1r), Jofre Roca Rosa (2n), Seungwoo Lee (3r)

Categoria SUB16 Femení: Carla Bisbal Belenguer (1a), Bemnet Vidal (2a), Erika Robleda Gracia (3a)

Categoria SUB18 Masculí: Alex Salgado (1r), Marc Fernández (2n), Jan Soler Prior (3r)

Categoria SUB18 Femení: Carla Domínguez Torner (1a), Aida Alemany Oró (2a), Sofia De Sousa (3a)

Categoria SUB20 Masculí: Joan Sole Morales (1r), Kevin Fernandez Cerrato (2n), Adrià Gamisans Clotet (3r)

Categoria SUB20 Femení: Èlia Saura Petegnief (1a), Maite González Zabalza (2a), Carlota Rodés Bachs (3a)

Categoria SUB14 Masculí: Pol Guillén Mora (1r), Xavi Rafart Arques (2n), Oriol Alonso Bernardez (3r)

Categoria SUB14 Femení: Marwa El-Khouya-ali Bahyauoki (1a), Ainhoa Fitó Carril (2a), Marta Mitjans i Muñoz (3a)

 

 

 

 

 

 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?