La Nedada Solidària per l'ELA recapta més de 1.700 euros

125 persones aproximadament han participat a la nedada organitzada pel Club Natació Cerdanyola

Aquest diumenge 7 d'abril a Can Xarau, més d'un centenar de persones de Cerdanyola del Vallès van nedar pels malalts d'Esclerosi Lateral Amiotròfica en la primera edició de la Nedada Solidària per l'ELA. El Club Natació Cerdanyola, organitzador de l'acte, va vendre durant tot el matí samarretes solidàries i butlletes per participar en sortejos. La xifra definitiva de recaptació fins al moment són 1.768 € comptant les inscripcions, les donacions i les samarretes. La presidenta del club Míriam Mimó assegura que la xifra pot augmentar perquè "queden samarretes per vendre" i es poden continuar fent donacions fins al 11 de maig.

Nedada Solidària per l'ELA. FOTO: Nora MO

Nedada Solidària per l'ELA. FOTO: Nora MO

Un centenar de cerdanyolencs a Can Xarau

La nedada va començar a les 10.30 h amb la presència de l'alcalde Carlos Cordón, el regidor d'esports, Oscar Pons, i la regidora d'Acció Social, Sonia Rodríguez. Des de primera hora una cinquantena de nedadors van començar a fer piscines amb el casquet de bany verd fet especialment per la jornada. També hi van assistir nedadors i nedadores de l'associació 'Swim for ELA', a què aniran destinades les donacions. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre que promou la qualitat de vida de les persones diagnosticades d'ELA, recaptant fons per donar suport a malalts i familiars. 

De fet, la natació és una de les pràctiques esportives que s'aconsella perquè els malalts d'ELA millorin la seva capacitat aeròbica i muscular, en tant que l'aigua és un entorn ideal per la flotabilitat que ofereix. 

Octavi Pujades hi participa

Els cerdanyolencs que esperaven abans de llençar-se a l'aigua aprofitaven per petar la xerrada i fer-se fotos i vídeos. Entre ells hi era l'actor Octavi Pujades, qui va tornar a la piscina de Can Xarau després de 35 anys sense nedar. La natació era l'esport de Pujades quan era jove, i va competir amb el Club Natació Cerdanyola des dels 14 anys. "Formo part d'un grup de whatsapp d'exnedadors. Quan la Míriam Mimó em va demanar participar a la nedada vaig estar encantat. M'encanta col·laborar amb tot el que pugui, i encara millor si és aquí a Cerdanyola", va explicar el cerdanyolenc al TOT. 

Nedada Solidària per l'ELA. FOTO: Nora MO

Nedada Solidària per l'ELA. FOTO: Nora MO

El CNC en aigües obertes per l'ELA

A banda de la nedada del 7 d'abril, la recentment inaugurada secció d'aigües obertes del Club Natació Cerdanyola també participarà en l'acte central de la campanya de Swim for ELA, que es farà l'11 de maig al municipi de Cambrils. Aquell dia, quatre nedadors del club faran la travessa de 23 quilòmetres en aigües obertes entre Calafat i Cambrils. Els participants seran: Joan Porras, Eloi Burillo, Sergi de Aquino i Pedro Aguilera. 

La presidenta del CNC Míraim Mimó, l'actor Octavi Pujades i membres de l'associació 'Swim for ELA'. FOTO: Nora MO

La presidenta del CNC Míraim Mimó, l'actor Octavi Pujades i membres de l'associació 'Swim for ELA'. FOTO: Nora MO

La Travessa Swim for ELA, que enguany arriba a la seva tercera edició, ha aconseguit incrementar la participació any rere any. Dels 24 equips i 27.000 euros de recaptació a la primera edició, "aquest any ja hi ha 36 inscrits i s'espera superar els 40 equips i fer rècord de recaptació" explica un dels organitzadors de l'esdeveniment, Jordi Cervera.

Els beneficis dels esdeveniments que organitza Swim for ELA, es destinen a tres fundacions. D'una banda, a la Fundació Luzón i a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que s'encarreguen de la investigació de la malaltia; i, d'altra banda, a la Fundació Miquel Valls, que posa els seus recursos a cobrir les necessitats de les famílies.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.