Nil Benitez guanya la primera Dual BikeTrial de Cerdanyola, que tanca amb un balanç molt positiu

La competició ha comptat amb més de 60 participants i el nivell ha estat molt elevat. Hi ha participat Gemma Abant, 13 vegades Campiona del Món de BikeTrial

Cerdanyola del Vallès ha estat, el dissabte 14 de desembre de 2019, l’escenari d’exhibició d’un esport que està en alça i que es va gestar al nostre país: el BikeTrial. La primera Dual BikeTrial, organitzada pel Centre d’Esports de Muntanya (CEM) i la Unió Catalana de BikeTrial (BUC) ha estat tot un èxit amb més de 60 participants i ha comptat amb la presència de la 13 vegades Campiona del Món de BikeTrial, Gemma Abant. La competició ha estat solidària en benefici de la Marató de TV3.

Gemma Abant ha donat consells als riders que s'han acostat per entrenar

Gemma Abant ha donat consells als riders que s'han acostat per entrenar / Anna Bassa

Entrenaments amb Abantwins i una competició on s’ha vist un alt nivell competitiu

Els entrenaments, que han estat de 10 h a 12 h, s’han fet a càrrec de l’escola de BikeTrial Abantwins amb la presència i participació de Gemma Abant, que ha estat donant consells als riders que s’atrevien per primera vegada amb una bicicleta de trial, però també als pilots més experimentats que s’atrevien amb les acrobàcies més al·lucinants mostrant als espectadors un nivell competitiu molt alt.

La competició, que s'ha dividit en quatre categories segons el nivell dels pilots, ha sigut molt dinàmica i explosiva, portant els i les pilots al límit permetent una exhibició d'alt nivell. Nil Benitez, membre de l'escola de BikeTrial Cesar Cañas Trial Academy s'ha proclamat campió de la competició en una final molt ajustada contra Gerard Trueba.

Els riders més experimentats han deleitat el públic amb acrobàcies impossibles / Anna Bassa

Els riders més experimentats han deleitat el públic amb acrobàcies impossibles / Anna Bassa

El format “dual”, ideal per acostar un esport minoritari al públic general

L’hàbitat natural del BikeTrial és la muntanya, d’on l’esport treu la seva essència i on s’exploten molt més les característiques de les bicicletes per practicar-lo. Tot i així, el format dual en ciutat, permet apropar aquest esport minoritari al públic general: “El format dual és molt explosiu i ràpid però ens permet arribar a la gent” afirma el President de la BUC, Jordi Casablanca.

Casablanca ha fet una valoració molt positiva de la rebuda que ha tingut la competició a Cerdanyola i ha destacat que l’esport es troba en alça: “Cada vegada hi ha més clubs i escoles de BikeTrial i més gent que vol venir a practicar el nostre esport. Tenim una selecció catalana reconeguda internacionalment que aquest any va fer medalla de Plata al Mundial de la República Txeca. És un esport nascut aquí, a casa nostra, que cada vegada té més afició”.

 
El format dual és molt explosiu, però permet visibilitzar el BikeTrial / Anna Bassa

El format dual és molt explosiu, però permet visibilitzar el BikeTrial / Anna Bassa

La veterana del BikeTrial Gemma Abant s’ha mostrat molt satisfeta per la jornada i ha destacat el gran volum de talent jove que hi ha ara mateix a Catalunya: “Quan vaig començar a practicar BikeTrial fa 18 anys era molt poc conegut i hi havia pocs pilots. Cada vegada hi ha més escoles, participants i pilots amb nivell, sobretot joves, que estan difonent l’esport arreu i a tots els nivells”. Abant ha remarcat que l’essència del BikeTrial es troba en llocs naturals però que el format dual en ciutat afavoreix la seva difusió: “És un esport que es pot practicar a tot arreu. Al ser un esport minoritari, aquest format fa que el poguem acostar a la ciutat.

Júlia Mallén, Campiona de Catalunya i d'Espanya de BikeTrial, va quedar 3a al Campionat del Món / Anna Bassa

Júlia Mallén, Campiona de Catalunya i d'Espanya de BikeTrial, va quedar 3a al Campionat del Món / Anna Bassa

La bona rebuda que ha tingut la competició entre el públic i els veïns de Cerdanyola obre la porta a que es torni a celebrar en el futur. Així i tot, el membre del CEM Toni Montoya ha sigut prudent a l’hora de desvetllar plans de futur, tot i que s’ha mostrat sorprès i satisfet del resultat: “Ha sigut la primera aposta que fem pel BikeTrial i hi ha hagut molt bon ambient, caliu i bona participació. No ens avancem als esdeveniments, però ja hi ha coses que s’han parlat ja avui i d’altres que es faran per fer més rellevant el BikeTrial”.

Per altra banda, Carme Arché, Regidora de Promoció Econòmica, qui ha pogut parlar amb el Regidor d’Esports que encara es troba convalescent, ha valorat l’activitat com un potencial per Cerdanyola: “Ha sigut una experiència maca que a Cerdanyola hem de potenciar més”.

Un esport minoritari, per les malalties minoritàries

La competició ha estat solidària en benefici de La Marató de TV3, enguany per les malalties minoritàries, que es celebra demà 15 de desembre de 2019. Entre les altres activitats celebrades avui en benefici La Marató ha destacat una butifarrada solidària organitzada per l'Associació Gastronòmica i Cultural El Pansalet que ha comptat amb actuacions musicals fins les 21.30 h.

Més informació