Nou èxit de la Segona Festa de l'Esport Inclusiu amb el doble de participants

Més de 400 persones han participat aquest diumenge 14 d'abril en activitats d'esport adaptat

La Festa de l'Esport Inclusiu ha tornat a ser un èxit en la seva segona edició. Més de 400 participants han fet esport adaptat entre les 11 i les 13 h d'aquest diumenge 14 d'abril, especialment infants i persones amb diversitat funcional. La xifra representa el doble de participació que hi va haver l'any passat, un resultat que Víctor Cortada, membre de la Taula de les Discapacitats, valora com "espectacular". 

Més info: FOTOS: Les imatges de la Segona Festa de l'Esport Inclusiu

L'objectiu de les nenes, nens i adults que han practicat esport al Parc Can Xarau era assolir un mínim de tres estacions per aconseguir la medalla commemorativa de la festa. Les dues més visitades al llarg del matí han estat les de bàsquet en cadira de rodes i handbol, pel simple fet que estaven cobertes per una boina. I és que ha estat una jornada molt calurosa, arribant als 28º

Esport des d'una perspectiva diferent

Igualment, la xafugor no ha impedit als cerdanyolencs i cerdanyolenques visitar almenys un cop totes les activitats: futbol 3x3, bàsquet en cadira de rodes, handbol, taller d’eslàlom, mini-tennis, cal·listènia Mc Fitt, tenis taula, atletisme, un recorregut amb els ulls tapats i cadires Joëlette. 

Les imatges de la Segona Festa de l'Esport Inclusiu. FOTO: Nora MO

Les imatges de la Segona Festa de l'Esport Inclusiu. FOTO: Nora MO

El Club Tennis Cerdanyola ha iniciat als visitants en el joc de raqueta i els monitors no han deixat de somriure en cap moment. Al costat, el circuit d'obstacles amb cadira ha suposat un bon repte per a les persones que no estan acostumades a anar sobre rodes. Els amants del bàsquet han trobat problemes per encistellar des de la cadira. La jornada ha servit perquè tothom es posés a la pell de les persones amb capacitats diverses. 

Les imatges de la Segona Festa de l'Esport Inclusiu. FOTO: Nora MO

Les imatges de la Segona Festa de l'Esport Inclusiu. FOTO: Nora MO

Hi ha hagut molta interacció entre participants de totes les edats, i s'ha generat un bon ambient tot i ser sovint complets desconeguts. A les estacions de joc en equip s'ha notat una atmosfera d'empatia, passant-se la pilota molt perquè tots poguessin gaudir de l'esport.

L'oci: un dret restringit

"Des del Sindicat de Mares de la Diversitat Funcional estem molt satisfetes que a Cerdanyola s'hagi consolidat la Festa de l'Esport Inclusiu", ha explicat al TOT Montse Nieto, afegint una reflexió: "L'esport, l'oci i el lleure són drets que els nostres fills i filles també tenen restringits perquè l'adaptació, i encara menys la inclusió, no formen part de l'oferta general". Nieto ha aprofitat per a denunciar el fet que a Cerdanyola "les cures continuen recaient principalment en les famílies".

Les imatges de la Segona Festa de l'Esport Inclusiu. FOTO: Nora MO

Les imatges de la Segona Festa de l'Esport Inclusiu. FOTO: Nora MO

Forces renovades per l'any següent

Segons Víctor Cortada, la valoració és molt positiva: "S'ha vist a la gent entregada, encuriosida amb ganes de provar realitats diferents i ha sortit contenta, la qual cosa per a mi ja és un éxit". Sobretot valora el fet que la ciutadania no només hagi volgut repetir, sino que nova gent ha volgut participar. "Veient la resposta, ja tenim ganes i forces per intentar organitzar una tercera edició", tanca. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.