Pepper Runners Team: un projecte de ral·li solidari amb ànima cerdanyolenca

Dos joves estudiants participaran a l'UNIRAID, una travessa de sis dies pel desert del Sahara

Pepper Runners Team és un projecte amb ànima cerdanyolenca que ha nascut amb l'objectiu de participar a l'UNIRAID 2024, un ral·li pel desert del Sahara conegut com "El Dakar dels estudiants". L'Amanda Fernández, de Cerdanyola del Vallès, i el Carlos Muñoz seràn els encarregats de pilotar un dels cotxes durant aquesta travessa que se celebrarà del 10 al 18 de febrer al Marroc.

Precisament, el que fa especial l'UNIRAID és que tots els participants han de ser estudiants d'entre 18 i 28 anys. Actualment, l'Amanda estudia Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a la UPC Terrassa i el Carlos fa Enginyeria d'Automoció a la UPC Manresa. Una altra de les premisses per a poder participar a la travessa és que el vehicle ha de tenir almenys vint anys d'antiguitat

Un cop adaptat el vehícle, l'organització proporciona als participants un roadbook i una brúixola i només a través d'aquests elements, els joves s'han enfrontar a les sis etapes que travessen el Marroc de Nord a Sud. 

 

 

Un ral·li solidari i ecol·lògic

Més enllà de la recerca personal de superació i aventura, cada equip ha de transportar una càrrega de 40 kg de material solidari. La donació d'aquest material a les escoles i llogarets del desert, vol representar el compromís amb el benestar de les comunitats locals, especialment aquelles en regions més remotes i desafavorides del Sahara marroquí.

Un altre dels aspectes destacats és el component ecològic del projecte. El fet que els vehícles tinguin almenys vint anys d'antiguitat, atorga una segona vida a vehicles destinats al desús. A més, l'organització recomana l'ús de vehicles lleugers per evitar embussos, impactant favorablement al consum i assegurant la minimització d'emissions no desitjades.

A més de ser un projecte solidari i de caràcter molt humà, que és una de les causes més rellevants per la qual els dos joves han decidit participar, també és un projecte on l'estudiant ha d'adoptar un caràcter emprenedor. En ells recau la responsabilitat de buscar els mitjans i els recursos necessaris per fer el pagament de la inscripció, l'obtenció del vehicle i de tots els seus recanvis, les modificacions mecàniques i electròniques i el material solidari, entre d'altres. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.