Prohibit l'esport que no sigui a l'aire lliure

Les noves restriccions contra la Covid-19 preveuen que només es pugui fer esport a l'aire lliure

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves restriccions per fer front a la pandèmia de la Covid-19 el dilluns, 4 de gener. Unes restriccions que entren en vigor el dijous, 7 de gener i que, en principi, hauran de tenir una vigència de 10 dies, fins al 17 de gener.

Més info: Noves restriccions: confinament municipal i comerç tancat els caps de setmana

A banda de les restriccions generals, com per exemple el confinament perimetral municipal cada dia de la setmana, s'han anunciat també un seguit de restriccions que afecten l’esport català i cerdanyolenc, i a diferents entitats esportives del municipi.

 

I és que la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha explicat que des del 7 fins al 17 de gener només es podrà realitzar esport a l’aire lliure, amb la qual cosa queda prohibida la pràctica esportiva en interiors de gimnasos o pavellons poliesportius, la qual cosa afecta empreses del sector i a clubs esportius del municipi, que hauran d’aturar entrenaments o cercar alternatives per realitzar-los en espais oberts.

A més, es manté l’aturada de les competicions federades d’àmbit català. El secretari general de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va fer una crida a “abaixar el ritme del país” assegurant que és necessari “no frenar el virus, sinó aturar-lo”.

Les excepcions

Les activitats a les piscines es mantindran actives, a més de, com fins ara, l’activitat dels equips esportius o esportistes que competeixin en àmbit estatal o professional.