Santi Lara: "La lògica diu que és impossible guanyar a un Primera, però al Guiera pot passar de tot"

Entrevista a l'entrenador del primer equip del Cerdanyola FC de futbol sala, Santi Lara

El primer equip masculí del Cerdanyola Futbol Club de futbol sala està fent història. No només a la lliga, en què la temporada passada es van classificar pels play-off d'ascens a Segona A; ara també a la Copa del Rei. Els verds s'han colat als setzens de final de la Copa del Rei, després d'eliminar al Castellón, equip de Segona A, i ara rebran al Guiera a l'Alzira de Primera Divisió. L'artífex de tot això és el tècnic Santi Lara.

Què significa per vosaltres classificar-se pels setzens de final de la Copa del Rei i jugar contra un equip de Primera?

És una fita històrica pel club i que ens dóna molta alegria a nosaltres. Un dels objectius que ens havíem marcat aquest any era el d’arribar el més lluny possible a la Copa del Rei. Tot i saber que ens afectaria a l’inici de la competició, hem volgut donat molta importància a aquesta fita i estem molt contents.

Creus que la càrrega de partits pel fet de jugar a dues competicions a la vegada li està passant factura a l’equip?

No només la càrrega física, sinó també la càrrega emocional. Ens han tocat equips molt durs a l’inici de lliga, com el Mataró o l’Hospitalet, i això ens ha perjudicat. Som conscients que això ens afecta, però també som conscients que estem al començament de la competició i que ja ens recuperarem. La part negativa és que no hem sumat de tres en tres, però la part positiva és que en cap d’aquests partits el rival ha sigut superior a nosaltres i s’han decidit els partits per detalls. Jo crec que quan estiguem al 100% i centrats en la lliga, serà diferent.

"Som conscients que la Copa del Rei ens està afectant a la competició lliguera, però sabem que ens recuperarem"

 

I us veieu amb possibilitats de guanyar a l’Alzira?

Aquest partit és molt diferent al del Castellón, en què estàvem enfocats a guanyar, perquè l’objectiu que ens havíem marcat era el de portar un equip de Primera Divisió al Guiera. Evidentment, anem a competir contra l’Alzira i, tot i que la lògica diu que és gairebé impossible que un equip de Segona B guanyi a un equip de primera, a Guiera pot passar de tot.

Ja fa un mes i mig des de l’inici de la competició. Com veus que s’estan adaptant les noves incorporacions?

Molt bé. Tant l’Àlex, com l’Isaac i l’Arnau ens estan ajudant molt. Cadascú d’ells està portant un procés d’adaptació diferent. Ja estan aportant coses molt positives a l’equip i a mesura que vagi avançant la temporada encara aniran a més.

Ara mateix a la lliga esteu a mitja taula. Quin és l’objectiu d’aquest any?

No hem començat com esperàvem, per tant, l’objectiu és centrar-nos en el pròxim partit, ja que encara queda molt per l’eliminatòria contra l’Alzira. Hem d’aconseguir canviar la dinàmica a la lliga i començar a escalar posicions.

Què creus, doncs, que li falta a l’equip a la lliga?

Ara mateix, crec que estem practicant el millor joc, tant ofensiu com defensiu, de les tres temporades que porto aquí. Però ens estan perjudicant moltíssim els errors puntuals de desconnexió i desconcentració, que ens estan penalitzant molt en la faceta de gols en contra. La dinàmica és bona, estem jugant bé en atac i tenim més alternatives. Crec que corregint aquests errors començarem a puntuar de tres en tres.

"Estem practicant un bon joc, però ens estan perjudicant moltíssim els errors puntuals"

 

És la teva tercera temporada al Cerdanyola. T’esperaves aconseguir totes aquestes fites quan vas arribar?

Abans que arribés jo el Cerdanyola ja havia fet temporades molt bones a Tercera, primer, i a Segona B, després. Sí que és veritat que mai havíem obtingut els resultats que estem obtenint ara i això és, en part, pel treball que es porta fent des de fa molts anys des del club. Esperar-nos-ho, no ens ho esperàvem, però amb els equips que hem tingut tant a la primera i segona temporada com a aquesta, hem d’aspirar al màxim que puguem.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.