Tot preparat per una Cursa per Collserola que creix amb les curses infantils

Per primera vegada en 32 edicions, la Cursa per Collserola oferirà curses per a totes les edats

La Cursa per Collserola torna a presentar novetats. Si l’any passat l’organització va apostar per millorar la sostenibilitat de la prova atlètica, filosofia que manté, aquest any ha decidit obrir la cursa a pràcticament totes les edats.

 

Cinc curses infantils pel matí

Aquest dissabte 8 de juny al matí està reservat a les curses infantils, que es disputaran entre les 10 i les 12 h. Les categories i distàncies seran: sub-14 (2011-2012) de 2,5 km; la sub-12 (2013-2014) de 1,4 km; la sub-10 (2015-2016) de 1,1 km; la sub-8 (2017-2018) de 900 m; i la sub-6 (2019-2020) de 450 m.

Veient l’èxit de les Milles, “feia temps que volíem introduir les curses infantils a la Cursa per Collserola, però no sabíem com”, explica el responsable del club Cerdanyola Atletisme i Triatló, Rafa Meléndez. “Hem trobat una solució per fer-ho el mateix dia i aprofitar la infraestructura”, afirma. El fet de fer-ho al matí, és degut a les hores de sol intens de mitja tarda.

Tot i això, segons Meléndez, enguany tampoc han volgut fer massa promoció de les curses infantils, ja que volen esperar a veure com funciona tot plegat aquest any. “Si la cosa funciona, l’any que ve continuarem apostant més i millor”, apunta.

 

Inscripcions exhaurides a les curses dels grans

A la tarda serà el torn dels més grans. A les 18:45 h està prevista una cursa de 5 km per a atletes nascuts el 2009 i 2010. I com és habitual, la cursa de 14 km sortirà a les 20 h i 15 minuts més tard ho faran els corredors de la cursa de 7,5 km. La sortida de totes les curses es farà des del passeig d’Horta a l’alçada del carrer Pizarro.

Sortida de la 31a edició de la Cursa per Collserola. FOTO: Guillem Barrera

Sortida de la 31a edició de la Cursa per Collserola. FOTO: Guillem Barrera

 

Aquestes dues últimes disposaran d’avituallaments que tornaran a ser lliures de plàstic. Els participants hauran de dur la seva pròpia ampolla o bidó i així entre tots s’evitarà la utilització de 1.500 ampolles de plàstic.

Les inscripcions per participar en les curses de 14 i 7,5 km ja estan exhaurides després d’arribar a la xifra màxima permesa pel Parc de Collserola de 500 persones.

La cursa disposarà d’un guarda-roba per als participants. També hi haurà servei de dutxes i vestuaris. I a l’arribada, com ja és tradicional, les persones participants rebran un entrepà de botifarra, podran gaudir de la piscina municipal del Turonet i tindran a la seva disposició fruita variada.

La Piscina del Turonet oberta pels participants de la 30a Cursa per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero

La Piscina del Turonet oberta pels participants de la 30a Cursa per Collserola. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

Primera cursa després d’anul·lar el Duatló

Després de la patacada del Duatló, el qual el club cerdanyolenc no va poder organitzar a última hora per falta d’inscripcions, “l’èxit de participació de la cursa per Collserola és una molt bona notícia pel club”, afirmen. Rafa Meléndez, però, explica que “són coses que passen”. “Hi ha coses que es posen de moda, com ara la cursa per Collserola, que ara està molt consolidada, però per diversos motius, a vegades, la gent es desenganxa o perquè hi ha molta competència, com va passar amb el duatló”, afegeix. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.