Tot preparat pel tret de sortida de la Cursa dels Poblats Ibèrics aquest diumenge

La cursa es manté tot i la previsió de pluja pel cap de setmana

La XVI Cursa dels Poblats Ibèrics se celebrarà aquest diumenge 3 de setembre, després que el CIMS Cerdanyola decidís mantenir la data de l'any passat, quan la cursa es va haver de traslladar de finals de juliol a principis de setembre per l'activació del nivell 3 del Pla Alfa al Parc de Collserola.

Aquest any la cursa també tornarà a passar pel Poblat Ibèric de Ca n'Oliver. Des del museu del jaciment s'ha preparat un tram del poblat perquè les persones esportistes i el públic puguin gaudir d'un dels indrets privilegiats de la cultura ibèrica de la ciutat. Enguany el total de participants estarà al voltant de 380, 75 més que l'any passat. També han col·laborat en l'organització la FEEC (Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada), l'entitat veïnal de Montflorit i el Bar Restaurant Montflorit.

Davant de la previsió de pluja pel cap de setmana, des de l'entitat organitzadora han assegurat que no hi ha cap risc i, per tant, no preveuen haver d'ajornar la cursa, tot i que sí que han elaborat un recorregut alternatiu que permeti pujar als corredors directament fins al poblat ibèric per si creix la riera.

Hi haurà dues curses circulars, una de 10,5 km i 425 m de desnivell positiu i una altra de 15,5 km i 600 m de desnivell positiu. Tot i que la diferència de kilòmetres és rellevant, des de l'organització han volgut avisar de "la dificultat del primer circuit, que pel que fa al terreny i desnivell pot arribar a ser més complicat". Els infants també tindran l'oportunitat de participar en una cursa de 900 metres pels carrers de Montflorit. I precisament serà el Centre Cívic de Montflorit el lloc de sortida i arribada de les curses: la de la cursa llarga a les 8:30h i la de la cursa curta a les 9h. A més, les persones inscrites podran remullar-se gratuïtament a la piscina a l'acabar la prova. El lliurament de premis està previst a les 12h.

Per reduir el màxim l'impacte de la cursa al Parc de Collserola, a l'edició d'aquest any tampoc es donaran gots als avituallaments, sinó que els corredors i corredores hauran de fer servir el seu propi got o bidó, una mesura que, asseguren, "sempre ha sigut molt ben rebuda pels assistents".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.